Main menu

header

    O femelă de panda uriaş de la o Grădină Zoologică din vestul Japoniei a născut doi pui, eveniment foarte important, deoarece această specie este pe cale de dispariţie.

O premieră absolută în Japonia
    Urşii panda se află pe cale de dispariţie, din cauza ratei reduse de înmulţire pe cale naturală, o femelă de panda uriaş fiind fertilă doar o dată pe an. Tocmai din acest motiv, când Rauhin, femela panda în vârstă de 7 ani, a născut recent un pui mascul şi o femelă, toată lumea a rămas uimită. Proaspăta mămică a devenit prima femelă de panda uriaş născută şi crescută în Japonia ce a născut în captivitate la o Grădină Zoologică. „Suntem extrem de fericiţi că o femelă de panda născută şi crescută în Grădina noastră Zoologică a adus pe lume doi pui”, a declarat Tomoko Kumakawa, purtătoarea de cuvânt a Parcului Zoologic Adventure World din prefectura Wakayama.

Masculul a fost adus din China
Nu se ştie dacă această naştere este rezultatul împerecherii pe cale naturală dintre femela de panda şi un mascul adus din China, pentru că veterinarii de la această Grădină Zoologică au apelat şi la procedura de inseminare artificială, pentru a îmbunătăţi şansele lui Rauhin de a avea pui.

Daniela Purgaru