Main menu

header

  Puţine rase de cai sunt potrivite atât pentru competiţii, cât şi pentru agrement
  Calul hanoveran a fost creat pentru competiţiile de dresaj, obstacole sau pentru probă completă. Această rasă îşi are originile în Germania de Nord, în fostul regat al Hanovrei, unde există o tradiţie de câteva sute de ani în creşterea acestor cai.

  Are abilităţi atletice
  În 1735 a început obţinerea acestei rase. Armăsari de pursânge englez au fost împerecheaţi cu iepele locale şi, de-a lungul anilor, programul de formare a rasei hanoverane s-a axat pe producerea unui cal atletic. Rezultatul este calul hanoveran de astăzi. Matca de reproducţie a rasei este atent selecţionată, pentru a avea o conformaţie corectă, abilităţi atletice şi un temperament docil, adaptabil unui program de antrenament necesar obţinerii performanţelor.
  Ajunge la 650 kg
  Un cal hanoveran are o osatură puternică, este robust, are o impulsie naturală, un mers uşor şi elastic, trap plutitor şi galop echilibrat. Capul are o expresie nobilă, cu ochi vioi, expresivi, gâtul este proporţional cu trunchiul, iar umerii sunt lungi. Membrele sunt drepte, curate, fără tare osoase, cu tendoane puternice, bine detaşate şi articulaţii largi, mobile. Spatele este puternic, musculos, crupa este lungă, uşor teşită, iar înălţimea este de 160-173 cm. Greutatea unui exemplar atinge 600-650 kg.

  Este inteligent şi docil
  Din punct de vedere al personalităţii, acest cal are temperament vioi, echilibrat, docil, inteligent, supus, uşor de manevrat. Se pretează foarte bine atât la participarea în competiţii, cât şi echitaţiei de agrement, pentru copii sau persoane cu handicap.
Daniela Purgaru