Main menu

header

de Veronica Zărescu

Fiecare aniversare este specială şi are locul ei bine definit pe drumul vieţii. Celebrarea trecerii anilor face parte dintr-o suită de valori morale ce ajută copilul să-şi formeze caracterul şi personalitatea. Aşa că, pe lângă Moş Nicolae, Moş Crăciun, Iepuraşul de Paşte şi Zâna Măseluţă, aniversarea fiecărui an este un reper pentru copil.

Lăsaţi-l să aleagă invitaţii
Când sărbătoriţi ziua copilului este indicat să ţineţi cont de vârsta acestuia, să alegeţi un loc potrivit, să optaţi pentru un meniu simplu şi accesibil şi să luaţi accesorii, ce vor „condimenta” petrecerea.
La prima aniversare invitaţi membrii familiei şi prieteni apropiaţi pentru a crea o atmosferă plăcută celui mic. Dacă are între 2 şi 4 ani, cel mai bine ar fi ca invitaţii să fie de aceeaşi vârstă, iar adulţii să fie din familie. În anii următori puteţi chema colegi de grădiniţă sau de şcoală, dar numai cu acordul copilului - lăsaţi-l pe el să îşi aleagă invitaţii!

Petrecere acasă, la grădiniţă sau într-un loc de joacă
Dacă optaţi pentru un loc de joacă privat pentru desfăşurarea petrecerii aniversare, alegeţi cu atenţie meniul, animatorii, muzica şi tortul. De restul se ocupă organizatorii de acolo. O variantă des întâlnită în zilele noastre este aniversarea la grădiniţă. Costurile sunt minime, iar sărbătoritul îi va avea alături pe colegii cu care îşi petrece o mare parte din timp. Dacă vă hotărâţi să-i serbaţi ziua acasă, trebuie să calculaţi spaţiul disponibil ca să nu înghesuiţi copiii şi să nu se poată desfăşura.

Meniul trebuie să fie „la sigur”
Pentru meniul petrecerii alegeţi alimente ce veţi fi siguri că se vor consuma. Mâncarea trebuie să fie preparată la momentul potrivit şi adusă caldă pe masă. Aceasta va stimula mirosul năzdrăvanilor şi îi va tenta să o guste. Dacă optaţi pentru sandvişuri, aveţi grijă ca acestea să nu rămână prea mult timp pe platouri, pentru că s-ar putea altera. Nu uitaţi de sucuri şi de apa plată, deoarece micuţii vor fi însetaţi după atâta joacă. Alegeţi sucuri naturale, neacidulate şi lăsaţi-le la temperatura camerei.
În numărul viitor vă vom prezenta informaţii despre organizarea petrecerii la un loc de joacă şi rolul animatorilor.

- Pentru a da o notă de culoare petrecerii, dar şi pentru a crea momente unice şi distractive, puteţi opta pentru tunuri de confeti, maşină de făcut baloane, coifuri şi suflători, baloane jumbo, piniată, baloane cu heliu sau fântână cu ciocolată.