Main menu

header

de Veronica Zărescu

Serbarea zilei de naştere aduce un plus de încredere şi de apreciere pentru oricare dintre noi, indiferent de vârsta împlinită. Este momentul în care ne aflăm în centrul atenţiei, ne simţim importanţi şi suntem înconjuraţi de cei dragi. Aşa cum v-am prezentat în numărul trecut al revistei noastre, există mai multe variante pentru organizarea unei aniversări pentru copii, în funcţie de dorinţe şi de buget. De data aceasta vă vom da câteva ponturi despre accesoriile ce pot însufleţi petrecerea, indiferent de locul ales.

Joc din Mexic: piniata
Piniata este o tradiţie mexicană, răspândită acum în toată lumea. Piniata era iniţial o sferă cu şapte conuri lipite şi împodobite cu hârtie creponată, care reprezentau cele şapte păcate capitale. Se tăia un capac şi se umplea sfera cu tot felul de dulciuri, ciocolăţele, fructe şi chiar jucării mici. În prezent, artizanii fac tot felul de piniate, adaptate fiecărui eveniment, în formă de personaje de basm, maşini sau animale. Piniata se atârnă undeva în mijlocul încăperii, iar copiii o vor lovi pe rând cu un băţ, încercând să o spargă. Când se va rupe, vor cădea din ea dulciurile şi jucăriile, şi invitaţii se vor repezi să adune cât mai multe. Momentul acestui joc este exploziv şi antrenant atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Maşina de făcut baloane
Pentru copiii mici, dar şi pentru cei mai mari este potrivită maşina de făcut baloane. Funcţionează foarte simplu: se umple cu soluţie specială, se poziţionează undeva la înălţime şi se porneşte. Fuga după balonaşe şi fantezia de a le prinde vor amplifica la maximum distracţia micuţilor.

Tunurile de confetti
Recomandate la venirea tortului sunt tunurile de confetti, ce se utilizează foarte uşor de orice adult. Imediat cum sunt desfăcute, vor umple camera de confetti multicolore şi de sclipici, spre încântarea tuturor.

Coifuri şi suflători
La aniversările copiilor de la 3 la 7 ani sunt recomandate coifurile şi suflătorile. Cei mai mici de această vârstă nu vor şti cum să le folosească şi le vor rupe, iar pentru cei mai mari nu mai sunt atât de atractive. Coifurile şi suflătorile se împart înainte de tort şi au rolul de a marca acest moment culminant al petrecerii.

Baloanele jumbo sau cu heliu
Foarte iubite de copii sunt şi baloanele jumbo. Se aseamănă cu piniata, doar că acestea se sparg imediat după tort, preferabil de sărbătorit. Asiguraţi-vă că surprizele din interior vor fi suficiente pentru toţi invitaţii, ca să nu existe certuri ulterioare între copii.
Baloanele cu heliu decorează frumos locaţia şi rezistă pe toată durata petrecerii. Ideal ar fi să fie legate cu sfori suficient de lungi, astfel încât să poată fi recuperate uşor la final. Acestea se dau la plecare fiecărui invitat, ca amintire de la petrecere.
În numărul viitor vom continua să vă dăm idei despre cum să organizaţi o petrecere reuşită prin alegerea animatorilor, a unei fântâni de ciocolată sau a covorului de baloane.