Main menu

header

732 23 3de Călin Popa şi Adrian Barna

Deși poate părea de domeniul epocii victoriene, ideea de a găsi un partener-trofeu funcționează pentru foarte multe persoane, în special bărbați, pentru care o soție foarte frumoasă este un soi de garanție că vor avea un mariaj fericit.

Sinonim cu cea mai bună alegere

Un studiu recent al specialiștilor de la Universitatea din Florida a evidențiat faptul că până și în societatea ultraliberală în care trăim, căutarea unei soții-trofeu poate reprezenta o dovadă că bărbatul respectiv a făcut o alegere bună. Experții explică această realitate ca pe o extensie a felului în care o persoană se comportă și când alege meniul de la restaurant sau când își cumpără o pereche de pantofi. Mulți cred că tot ce este frumos și „scump” este automat și cel mai bun. „În contextul relațiilor de cuplu, este de menționat faptul că bărbații care își caută soții-trofeu vor continua întotdeauna să le compare cu alte femei”, explică specialista Juliana French.

Garanția satisfacției maritale

Pentru a argumenta aceste observații, experții au analizat 233 de cupluri, chestionându-le cu privire la satisfacția în căsnicie, statutul social și tendințele în materie de a lua decizii. La finalul testelor s-a constatat faptul că bărbații cu cele mai atrăgătoare soții erau cei mai satisfăcuți în căsnicie. De partea cealaltă, femeile cu soți de succes erau mult mai fericite decât celelalte partenere de viață. Demn de menționat este faptul că gradul de satisfacție se menține pe termen lung în dreptul acestora, dovadă a faptului că bărbatul prosper face femeia mulțumită în căsnicie.

Cei care își caută parteneri-trofeu acordă un timp mai îndelungat alegerii, precum și tuturor celorlalte decizii - de a se muta împreună, de a se cununa, de a face copii etc.