de Călin Popa şi Alexandru Filcu
Potrivit rezultatelor unui studiu recent, realizat de o companie de consultanță, persoanele interesate de a iniția o relație apelează în măsură tot mai mare la emoji pentru a-și exprima interesul sau chiar sentimentele.
Cuvintele, tot mai rare
Unul din cinci britanici care caută o relație romantică recurg la emoji pentru a se exprima, cuvintele, indiferent că sunt vorbite sau scrise, devenind tot mai rare. După evaluarea unui număr de peste 2.000 de participanți la experiment, persoane cu vârsta între 16 ani și 70 de ani, s-a putut observa că femeile manifestă o tendință mai pronunțată de a se exprima prin intermediul acestui tip de desene.
Modele puține pentru segmentul afectiv
Potrivit experților de la uswitch.com, aceste simboluri s-au înrădăcinat în cultura modernă și au ajuns să le fie de folos oamenilor chiar în cele mai intime segmente de viață. „Orice smartphone ar avea cineva, există întotdeauna o dezbatere asupra preferințelor din rândul acestor emoji, ceea ce le demonstrează puterea simbolistică”, detaliază specialistul Rehan Ali. De asemenea, studiul a pus în valoare că, deși preferă ca aceste desene să fie cât mai variate și mai personalizate, în final fiecare utilizator alege un număr limitat atunci când vine vorba despre a-și exprima sentimentele față de un potențial partener.
Potrivit studiului uswitch.com, tendința de a folosi emoji în viața sentimentală este mai pregnantă în cazul tinerilor