Main menu

header

807 18 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Căsătoria este o adevărată provocare pentru orice persoană și nimeni nu știe cum se poate termina o poveste care începe frumos. Iată cum reușesc bărbații să distrugă căsniciile.

Soția se simtă singură

Una dintre cele mai rapide modalități de a distruge o căsnicie, spun specialiștii, este ca soția să se simtă singură. Asta înseamnă să stați cât mai multe ore peste program, iar în loc să ajungeți casă, vă opriți la o bere cu băieții. Nu lăsați pe mâine problemele care trebuie discutate astăzi. Nu vă plantați în fața televizorului să urmăriți meciul preferat. Uitați din când în când de jocurile pe calculator, pentru că s-ar putea să rămâneți doar cu ele. Nu vă plângeți la sfârșit de săptămână ce dezordine e în casă. Ajutați la curățenie, nu plecați inventând diverse motive. Femeile resimt o durere profundă atunci când sunt lăsate singure și ignorate de soți. Și în acele momente, contraatacă cu un comportament violent și lipsit de respect. Capacitatea femeii de a răni verbal este cea mai puternică armă pe care ea o folosește din teamă, într-un efort de a încerca să vă atragă atenția. Nu trebuie să uitați niciodată că singurătatea în doi distruge căsnicia.

Sunteţi afectuoși doar în zilele în care vreți ceva de la ea

Orice soție se simte plină de energie atunci când jumătatea sa îi este aproape. A nu vă deschide spre ea, a nu-i spune gândurile și problemele, este distrugător pentru căsnicie. În timp ce bărbatul se străduieşte să-și păstreze independența, femeia dorește conectarea. Nu este corect pentru niciunul dacă sunteți afectuoși doar atunci când vreți ceva de la ea. Afecțiunea și apropierea ar trebui să fie un scop în sine, nu un mijloc spre un alt scop. A o îmbrățișa de mai multe ori pe zi, a o ține de mână sau a petrece ceva timp singur cu ea sunt câteva dintre modalitățile prin care puteți să-i arătați că sunteți aproape de ea. Când nevoia femeii de apropiere față de bărbat este îndeplinită, ea va fi mai înclinată să respecte nevoia lui de independență.

Nu este deschis cu jumătatea lui

807 18 2Soția nu înțelege atitudinea închisă și misterioasă pe care uneori bărbatul o are. Lucrurile care se întâmplă în jurul soților și care afectează nu par să-l deranjeaze pe bărbat și ca atare nu vrea să vorbeasă cu soția. E o mare greșeală, pentru că ea nu vrea să vă invadeze teritoriul. Își dorește doar să fiți deschis cu ea. Ea se simte iubită chiar și atunci când îi sunt împărtășite temerile, grijile și necazurile. Pentru că dorește să fie acea persoană cu care bărbatul împarte și lucrurile bune, dar și pe cele rele. Doar așa v-ați angajat să fie atunci când v-ați căsătorit… Nu va încerca să vă repare sau să vă schimbe, ci doar vrea să vă asculte.

Niciodată nu spuneți îmi pare rău

Ați greșit? Toată lumea o face, e omenește. Dar când a fost momentul în care v-ați cerut iertare pentru ce ați făcut? Chiar și pentru un cuvânt nelalocul lui? Tocmai acest refuz de a vă cere scuze e o cale rapidă prin care puteți distruge o căsnicie. Pentru o femeie, o scuză înseamnă că a ieșit din conflict și caută pacea. Nu vă gândiți cumva că scuzele sunt un semn de slăbiciune. Dimpotrivă. Dacă veți face asta, vă veți recunoaște greșeala, soția se va simți cucerită. Acest mic gest al dumneavoastră va fi ca un balsam pentru sufletul ei. În plus, va înțelege că sunteți dispus ca lucrurile să funcționeze așa cum trebuie și că vă pasă de ea.

Ignorați importanța gesturilor mărunte

Aveți impresia că soția dumneavoastră are nevoie doar de bijuterii de lux sau mese scumpe? Greșit. Nu este întotdeauna necesar, pentru că ea se va simți iubită prin gesturi simple și mărunte, care dumnevoastră vi se par de cele mai multe ori neînsemnate. Nu încercați să-i cumpărați afecțiunea, veți face un lucru care o va supăra. Se va bucura mult mai mult dacă atunci când sunteți plecat îi trimiteți, de exemplu, un mesaj. Va ști că este în gândul și în sufletul dumneavoastră. Un singur trandafir face mai mult decât un inel prețios. Oferiți-i ajutor la cină sau la spălat vasele. Va însemna enorm pentru ea. Modalitatea cea mai bună pentru a o face să se simtă iubită este să vă petreceți timp doar cu ea. Chiar dacă doar stați acasă și vizionați un film.

Nu indicați femeile drept motiv al slăbiciunii

Indiferent că e vorba despre o aventură sau pur și simplu de un eșec la serviciu, nu spuneți niciodată că vinovată e soția. A venit momentul să vă asumați întreaga responsabilitate pentru comportamentul pe care îl aveți. În loc să dați mereu vina pe cineva, preluați controlul asu- pra propriei vieți. Nu soția este rădăcina tuturor problemelor pe care le aveți. Nu v-ați apucat să beți pentru că ea vă ruga să faceți treabă în casă. Nu ați înșelat-o pentru că nu avea grijă de dumneavoastră. Nu ați pierdut bani pentru că nu v-a încurajat în proiectele pe care le aveți. Sunteți singurul vinovat pentru viața pe care o aveți. Dumnevoastră ați ales. Iar soția v-a ales la rândul ei, cu bune, și cu rele.

Agresiunea înrobește soția

Sunt dese cazurile în care bărbații care au greutăți în viață, își varsă nervii pe soții. Oamenii de știință spun că orice manifestare a agresiunii față de femeie o înrobește. Și în timp, toată mânia și resentimentele se acumulează și o otrăvesc din interior. În plus, încetați să vă mai judecați partenera. Nu sunteți și nu veți fi niciodată perfecți. Orice persoană are defectele și fricile ei. În căsătorie și el și ea fac compromisuri, altfel nu funcționează. Iar decizia bărbatului de a fi judecător în familie nu este tocmai corectă. Sigur, bărbații se simt bine dacă iau deciziile cele mai importate, nu e nimic rău în asta. Dar nimeni nu vă dă dreptul să judecați. Ar fi mai corect să-i oferiți soției ajutorul sau sfatul, dar în niciun caz să o forțați să facă ce vreți.

Dacă vă comparaţi soția cu alte femei, nu faceți decât să distrugeți dragostea, familia și relația dumneavoastră

Alegerea omului nepotrivit duce la eşec cu prima ocazie

Sigur, sunt și momente în care ați ales femeia nepotrivită. Dacă vă veți îndrepta atenția către o femeie care nu știe ce vrea, e mereu nemulțumită orice ați face, care critică zilnic deciziile pe care le luați, e timpul să vă gândiți dacă o vreți până la sfârșitul vieții. Dacă vreți o căsnicie cu adevărat fericită, atunci căutați o fată bună care să vă trateze cu respect. Acest om merită răsplătit pe deplin. Cu cât veți încerca să salvați o femeie cu probleme, cu atât veți începe să vă simțiți folosit și total neapreciat. O căsnicie așa cum trebuie începe cu oameni fără probleme. Alegerea omului nepotrivit duce la eșec cu prima ocazie. A fi cavaler nu salvează o căsnicie. Dar dacă ambii parteneri vor depune eforturi și sacrificii, atunci vor avea o experiență cu adevărat fericită.