Main menu

header

846 25 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

0, A, B, AB... De regulă, grupele sangvine trebuie să fie cunoscute pentru o posibilă transfuzie de sânge. Specialiștii din Japonia spun, însă, că acestea sunt direct răspunzătoare de relațiile afective, dar și de cele sexuale. Aflați în rândurile următoare dacă sunteți sau nu compatibili cu persoana pe care o iubiți.

Indicatori genetici foarte vechi, care au evoluat pe parcursul milioanelor de ani

Oamenii de știință susțin că grupele sangvine au origini foarte vechi, care au evoluat însă pe parcursul milioanelor de ani. Cel care și-a dedicat cea mai mare parte din viață cercetând sistemul circulator a fost renumitul medic englez William Harvey. În anul 1628 el a reușit să-și contureze descoperirea ce a ajutat la definirea modelului de transfuzie sangvină. Dar abia după 200 de ani, aceasta a fost finalizată de un alt savant, medicul Philip Syng Physick, considerat părintele chirurgiei americane. Prima transfuzie de sânge realizată la om a fost făcută în anul 1667 cu sânge de oaie de Jean Baptiste Denis, medicul Regelui Ludovic al XIV-lea. Din nefericire însă, a fost o catastrofă pentru suferind. În 1900, un alt medic renumit, austriacul Karl Landsteiner a înțeles de ce unele transfuzii sunt bune, iar altele duc la deces. Acesta a făcut un experiment chiar pe membrii echipei de cercetare și a amestecat eritrocitele și plasma lor și de aici a reieșit sistemul ABO al grupelor de sânge.

Metoda matematicianului Masahiko Nomi

A identificat apoi trei grupe sangvine: A, B și C. Grupa C a fost redenumită ulterior 0, de la cuvântul german „ohne”, care înseamnă „fără”. Un an mai târziu a fost identificată și cea de-a patra grupă, AB. În 1930, Karl Landsteiner a primit Premiul Nobel pentru Medicină. În 1940, alături de colegul său american, Alexander Wiener, Landsteiner a descoperit sistemul Rh. După alți 40 de ani, Leone Bourdel a emis ipoteza potrivit căreia între sânge şi comportamentul psihologic al individului există o legătură. Cel care a demonstrat acest lucru a fost însă matematicianul japonez Masahiko Nomi. Din acel moment, metoda de caracteriologie sangvină este folosită des de psihologi nu doar în Japonia, dar și în SUA.

Grupa 0

Geloşi, orgolioși și încăpățânați

Potrivit studiilor, persoanele care au grupa sangvină 0 fac parte din categoria celor geloși, dar și orgolioși și încăpățânați. Aceștia sunt persoane extravertite, dar și colerice, însă generoase, organizate și extrem de realiste. Persoanele cu grupa A sunt ordonate și cei mai buni parteneri. Pentru că sunt fideli, sunt extrem de rare cazurile când vor înșela. În altă ordine de idei, nu vă așteptați să aveți parte de afecțiune în exces, pentru că, în cazul lor, rațiunea domină. Dar dacă o astfel de persoană se îndrăgostește de dumneavoas- tră, vă va iubi întreaga viață. Partea mai puțin bună este că cei cu grupa sangvină A sunt mereu pesimiști, timizi și uneori nu au încredere în propria persoană. În ceea ce-i privește pe cei cu grupa B sunt originali, creativi și intuitivi, dar și pasionali. Dezinhibați din fire, pot deveni imprevizibili, ascultă doar de propria persoană și uneori își doresc să fie singuri. Nu în ultimul rând, cei cu grupa AB sunt raționali și afectivi, sociabili, dar mai ales diplomați. Dar, dacă sunt călcați pe coadă, devin irascibili și sunt momente în care nu vor uita ce li s-a întâmplat.

Pot seduce pe oricine

Atât bărbații, cât și femeile care au grupa de sânge 0 vor putea seduce pe oricine, pentru că au această extraordinară capacitate. Femeile știu să-și flateze partenerul și să-i pună în valoare toate calitățile, în schimb sunt geloase și posesive, dar foarte bune soții și mame. Și când o femeie cu grupa 0 își pune în gând ceva, nimeni nu i se poate împotrivi. Dacă însă nu i se va oferi dragostea de care are nevoie, nu va sta într-o relație toxică. Doamnele trebuie să ia în calcul faptul că bărbatul cu grupa de sânge 0 nu e întotdeauna sincer. Îi place să fie autoritar într-o relație, iar dacă vreți să obțineți ceva de la el, ar fi bine să o faceți cu multă diplomație.

Grupa A

Rezervați și timizi, cu multă nevoie de multă dragoste

Persoanele cu grupa de sânge A nu vor avea o viață amoroasă ușoară, dar au o nevoie acută de dragoste. Femeile iubesc aventura și sunt extrem de pasionale, însă într-o relație serioasă se tem și sunt timide. De aceea, se îndrăgostesc extrem de greu și nu își pun inima pe tavă. Cei care o vor lua de nevastă trebuie să știe că nu e genul de femeie care să stea toată ziua la cratiță. Bărbatul cu grupa de sânge A e un visător. Dar pentru că și el e timid, cu greu va face primul pas către o femeie. Dar totdeauna o va respecta și o va prețui.

Grupa B

Nu suportă regulile și restricțiile

Atenție mare cu persoanele care au grupa de sânge B, pentru că nu le place să fie constrânse și nici să li se pună interdicții. Femeile sunt extravagante, dar devin rezervate când își întâlnesc marea iubire. Adoră să fie într-un cuplu, însă nu devin niciodată dependente. Bărbatul știe cum să cucerească o doamnă, însă este infidel.

Grupa AB

Cei mai romantici

Cei mai romantici rămân cei care au grupa de sânge AB, ce pot trăi fără sentimente adevărate. Motiv pentru care sunt de multe ori naivi și suferă. Femeile sunt pline de imaginație, dar greu de cucerit, dar odată ce o veți face să-și deschidă inima, veți avea parte de cele mai frumoase nopți de dragoste. Bărbații cu grupa de sânge AB sunt conștienți de magnetismul pe care-l au și se descurcă excelent când vor să prindă în plasă vreo jună.

Compatibilităţi în cuplu

Bărbatul și femeia cu grupa sangvină 0 vor putea să aibă o relație frumoasă și de durată, doar dacă partenerul este mai în vârstă. Altfel, vor fi multe discuții în contradictoriu. Bărbatul 0 și femeia A sunt poate cea mai bună combinație, pentru că se vor susține moral și vor face o familie unită. Asta nu înseamnă că nu vor mai fi și discuții aprinse, însă totul revine rapid la normal. Bărbatul 0 și femeia B vor pune sexul înaintea sentimentelor, așa că sunt rare momentele când rămân împreună. Bărbatul 0 va fi iubit de femeia AB doar dacă va fi sincer, corect și devotat. Altfel, totul e pierdut. Cuplul ideal e format din bărbatul A și femeia 0, cei doi completându-se foarte bine. La fel de fericiți pot fi și bărbatul A cu femeia A, pentru că au aceleași gusturi. Armonie va fi și între bărbatul A și femeia B, doar dacă își câștigă încrederea reciproc. Stabilitate va avea și bărbatul A alături de femeia AB. Doamnele cu grupa de sânge 0 în relație cu bărbatul B trebuie să nu se grăbească. Bărbatul B și femeia A trebuie să uite de indecizii. Mai mult prieteni sunt bărbatul B cu femeia B. Tot pe sistemul frăție vor trăi și bărbatul B și femeia AB, iar bărbatul AB și femeia 0 se vor înțelege mai mult în intimitate. O relație lipsită de senzualitate vor avea bărbatul AB și femeia A. În schimb, bărbatul AB și femeia B se vor iubi la nebunie. Atenție! Bărbatul AB și femeia AB pot avea o relație extraordinară, dacă doamna nu va avea prea mulți admiratori.