Main menu

header

874 20 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Pandemia s-a „relaxat”, întâlnirile romantice pot avea din nou loc față în față. Psihologii enumeră câteva recomandări cu ajutorul cărora puteți să vă sporiți șansele de a întâlni un potențial partener compatibil.

Evidențiați trăsăturile ieșite din comun

Simpla prezență în aplicațiile de dating nu este similară cu a fi activ în lumea căutării unui partener. „În loc să petreceți fiecare seară căutând la nesfârșit printre profiluri, faceți un plan pentru a ieși la întâlniri promițătoare cât mai curând posibil. Dacă nu ați aranjat o întâlnire în 48 de ore de la discuție, nu se va întâmpla niciodată. Riscați să vă gândiți prea mult sau să amânați”, punctează Annie Lord, editorialist la Vogue. De asemenea, Mark Manson, autorul faimosului bestseller „Arta subtilă a nepăsării”, pledează pentru sublinierea aspectelor care vă scot în evidență: „Scoateți în față ciudățeniile, pentru a-i atrage pe cei 10% dintre oameni care vor crede că sunteți fascinant în loc să le minimizați pentru cei 90% care vor crede că sunteți în regulă”.

Stabiliți a doua întâlnire

Profilurile pozitive și optimiste primesc mai multe mesaje și potriviri, așa încât specialiștii recomandă să cereți o a doua opinie referitoare la profilul propriu. Mai depate, specialiștii sunt de părere că, deși aplicațiile facilitează identificarea unui potențial partener, este imposibil să fie evaluată compatibilitatea dintr-un profil - cu alte cuvinte, dacă sunteți curios în legătură cu cineva, cunoașteți acea persoană. Mai departe, este recomandat să mențineți scurtă prima întâlnire și să o programați doar în zilele săptămânii. „Nu puteți petrece un întreg week-end cu o persoană complet străină”, afirmă reprezentanții companiei de matrimoniale OkCupid. De asemenea, cu excepția cazului în care prima întâlnire a fost cu adevărat dezastruoasă, aranjați o a doua, care vă ajută să descoperiți puncte mai profunde de conexiune, cum ar fi valori și obiective pe termen lung.

Potrivit unui sondaj YouGov, doar unul din 20 de britanici în vârstă de 20 de ani și-a întâlnit partenerul actual „afară” - la un concert, bar sau librărie, de exemplu - față de unul din cinci cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani