Main menu

header

907 20 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

A ieși în evidență în noianul de profiluri ale celor care își caută un partener este un ingredient al succesului, arată rezultatele unui studiu recent.

Glume cu obiectiv... mâncarea preferată!

Cercetătorii din Țările de Jos, care au publicat un studiu în revista PLoS ONE, afirmă că aplicații de dating precum Tinder, Hinge sau Bumble au făcut întâlnirile mai rapide și mai ușoare pentru cei singuri, dar i-au făcut și mai pretențioși. Numeroasele opțiuni înseamnă că este important pentru cineva să aibă un profil care să se evidențieze. Potrivit noii cercetări, profilurile care au mai mult text original înregistrează cel mai mare succes. Textul respectiv poate fi orice, de la un fapt mărunt sau o glumă până la obiectivele vieții viitoare sau mâncarea preferată.

Crește atractivitatea

După efectuarea testelor, echipa de experți a constatat că persoanele cu profiluri mai originale au obținut scoruri mai mari la inteligență, la simțul umorului, la atractivitate și, cel mai important, la probabilitatea ca alții să dorească să se întâlnească cu ei. Cercetarea a continuat să analizeze ce fel de text percep oamenii ca fiind mai original decât alții. Așa s-a descoperit că mesajul cu trăsături stilistice originale, cum ar fi metaforele, a ajutat la succesul unui profil. De asemenea, sunt apreciate informațiile personale mai concrete, în detrimentul afirmațiilor vagi.

Un text de profil de întâlniri online considerat original stimulează evaluările de personalitate (revista PLoS ONE)