Main menu

header

926 20 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

O cercetare de anvergură a relevat faptul că, paradoxal, într-o lume în care partenerul potrivit nu este ușor de găsit, 70% dintre tinerii americani admit că și-au sabotat întâlnirile romantice.

„Știu exact” ce au făcut

Un sondaj derulat pe un eșantion reprezentativ de mii de tineri americani a pus în evidenţă faptul că 75% dintre bărbați „știu exact” ce au făcut pentru a-și strica întâlnirile romantice, inclusiv uitându-se prea mult la telefon (46%), sosind târziu (39%) sau refuzând să achite nota de plată. Milenialii și reprezentanții generației Z care au fost chestionați admit - în proporție de 61% bărbații și 50% femeile - că au făcut în așa fel încât mai multe dintre întâlnirile recente să nu meargă bine.

„Teste” înainte de găsirea partenerului ideal

În același timp, studiul a relevat faptul că toate aceste „teste” nu sunt decât încercări de a căuta persoana ideală. Deși nimic nu garantează că o vor găsi, 93% dintre respondenți afirmă că sabotează numeroase întâlniri pentru a găsi partenerul perfect. Mai mult, sondajul realizat de OnePoll a vădit că aproape trei sferturi (74%) dintre cei singuri cred că viitorii parteneri ar putea considera că acest istoric de întâlniri ratate este „un plus”.

Dezvoltare personală extinsă

Pe de altă parte, sondajul a dezvăluit că, în paralel, toți acești tineri fac și personal modificări care să-i ajute să devină mai buni pentru alesul sau aleasa inimii, atunci când vor întâlni acea persoană: fac terapie pentru rezolvarea traumelor anterioare, merg la sală, dorm mai mult, citesc volume de dezvoltare personală. De asemenea, 43% afirmă că învață cum să aprecieze lucrurile mici, iar unul din trei consideră util să afle despre modalități noi și mai bune de a comunica și de a asculta.

„Majoritatea persoanelor singure sunt destul de conștiente de comportamentele care le pot sabota întâlnirile sau relațiile“ (Shannon Smith, director Plenty of Fish)