Main menu

header

933 20 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Apariția aplicațiilor și site-urilor web de întâlniri romantice a contribuit în mod semnificativ la creșterea spectaculoasă a industriei în ultimii câțiva ani. Acceptarea și popularitatea în creștere a acestui tip de dating, în special în rândul generațiilor mai tinere, este unul dintre factorii majori care alimentează expansiunea acestei piețe.

Peste 600 de milioane de utilizatori

Evoluțiile tehnologice și schimbarea atitudinilor cu privire la întâlnirile online vor conduce la extinderea în continuare a pieței de dating online în anii următori. Se anticipează că piața globală a serviciilor de acest tip va ajunge la aproximativ 600 de milioane de membri și va genera venituri de 149 de miliarde de dolari în 2024, potrivit datelor furnizate de OnlyAccounts.io. Peste 220 de milioane de noi utilizatori ai serviciilor de matrimoniale online au apărut în ultimii cinci ani, crescând numărul total de utilizatori la 573,9 milioane în 2023, potrivit Statista Digital Market Outlook. În 2024, se consideră că încă 25 de milioane de oameni vor încerca aplicațiile și site-urile de întâlniri.

Beneficii tot mai populare

În 2023, The Business of Apps, brand media și informațional pentru industria globală de aplicații, estimează că 384 de milioane de oameni - aproape 66% din toți utilizatorii serviciilor de dating - vor prefera aplicațiile și site-urile de întâlniri online. Piața, în ansamblu, a înregistrat o creștere de aproape 70 de procente a veniturilor în ultimii cinci ani, tocmai datorită acestei baze enorme de utilizatori. Printre beneficiile luate în considerare de cei care apelează la acest tip de dating sunt posibilitățile foarte extinse de a-și găsi sufletul-pereche, ușurința cu care se pot cunoaște oameni noi, controlul deplin asupra evoluției comunicării, odată ce aceasta a fost stabilită, posibilitatea de a realiza o selecție riguroasă în multitudinea de opțiuni.

Potrivit estimărilor, în 2027 piața globală a întâlnirilor online și a aplicațiilor de acest tip va înregistra aproximativ 672 de milioane de utilizatori