Main menu

header

O leguminoasă cu proprietăţi vindecătoare Mazărea menţine sănătatea ţesutului conjunctiv

900 6 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Cu un profil nutrițional impresionant, mazărea este omniprezentă în gastronomie, dar are, în același timp, și proprietăți vindecătoare, ceea ce o recomandă pentru prevenirea unui mare număr de afecțiuni și pentru menținerea unui stil de viață sănătos.

Read more: O leguminoasă cu proprietăţi vindecătoare Mazărea menţine sănătatea ţesutului conjunctiv

Ciupercile-de-fag previn insuficienţa pulmonară

900 7 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Adevărate delicatese culinare, ciupercile-de-fag se ridică la înălțimea renumelui speciei din care fac parte, care uimește permanent știința cu numeroasele proprietăți medicinale. De la bogăția de nutrienți la efectele pentru sănătate, aceste ciuperci speciale previn numeroase afecțiuni.

Read more: Ciupercile-de-fag previn insuficienţa pulmonară

Amarant, opţiune alimentară ideală pentru suferinzii de boală celiacă

900 8 3de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu

Una dintre cele mai vechi plante cultivate din lume, amarant își datorează numele termenului „amàranthos”, care în limba greacă înseamnă „nemuritor”. Nu întâmplător. Multe dintre proprietățile terapeutice legendare ale acestei pseudo-cereale au fost confirmate de serii extinse de cercetări ale oamenilor de știință, amaranth figurând astăzi printre cele mai apreciate alimente din perspectiva beneficiior pe care le aduce organismului.

Read more: Amarant, opţiune alimentară ideală pentru suferinzii de boală celiacă

Cafeaua susţine scăderea în greutate

900 8 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Cercetătorii de la Universitatea din Nottingham au pus în evidență capacitatea cafelei de a contribui la scăderea în greutate și, în același timp, de a ajuta la evitarea instalării diabetului de tip II.

Read more: Cafeaua susţine scăderea în greutate

Plantele medicinale vin în ajutorul celor care se confruntă cu efectele dezintoxicării de nicotină Terapeut Carmen Bădilă: „Carpenul cicatrizează mucoasa respiratorie afectată de fumat“

899 6 1de Simona Soare Ghișea şi Claudia Mîţoi

Dependenţa de tutun este cel mai răspândit obicei nociv. Potrivit statisticilor, anual, circa 8 milioane de oameni la nivel mondial își pierd viața din cauza problemelor de sănătate declanșate de fumat. Ce remedii fitoterapice şi gemoterapice sunt utile pentru cei care s-au lăsat de fumat după o perioadă mai lungă de intoxicare a plămânilor cu nicotină şi cu toate celelalte substanţe toxice inspirate odată cu aceasta, aflaţi de la Carmen Bădilă (foto), terapeut în terapii complementare şi specialist în terapie florală Bach (www.terapie-florala.ro).

Read more: Plantele medicinale vin în ajutorul celor care se confruntă cu efectele dezintoxicării de nicotină...

Frunzele de gutui tratează infecţiile gastrointestinale

899 7 3de Ștefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu

Nu aruncați frunzele de gutui. Dacă fructul este extrem de gustos, aromat și plin de vitamine, ei bine, și frunzele sunt benefice pentru sănătatea organismului. Conțin acizi organici cu o concentrație mare, dar și numeroşi compuşi fitochimici cu acţiune antioxidantă şi antiinflamatorie dovedită. Se utilizează sub formă de ceai sau infuzie concentrată.

Read more: Frunzele de gutui tratează infecţiile gastrointestinale

Calabash inhibă proliferarea celulelor canceroase

899 7 2de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Un tip de pepene originar din Guineea și Tasmania este utilizat de secole și pentru gustul său deosebit, ca și pentru proprietăți care îl fac un aliat al sănătății umane. Cercetătorii au confirmat o serie întreagă de utilizări tradiționale ale acestui fruct exotic.

Read more: Calabash inhibă proliferarea celulelor canceroase

Cafeaua cu proteine dă energie şi arde calorii

899 8 1de Camelia Onciu

Cafeaua proteică devine rapid un element de bază nutrițional în lumea fitnessului și a sănătății. Acest amestec delicios oferă un triplu beneficiu: este un răsfăț pentru papilele gustative, asigură energia și impulsul mental atât de necesare și vă ajută să aveți o muscu- latură sănătoasă.

Read more: Cafeaua cu proteine dă energie şi arde calorii

Fragii fortifică sistemul imunitar

899 7 1de Roxana Istudor şi Tatiana Solomon

Cu parfumul lor deosebit și gustul fin, fragii aduc organismului o multitudine de substanțe, care fac din acest fruct și un deliciu culinar, și un superaliment.

Read more: Fragii fortifică sistemul imunitar

Uleiul esenţial de salcie vă scapă de durerile articulare

899 9 1de Ștefania Băcanu şi Carmen Bădulescu

Uleiul esențial de salcie are proprietăți deosebite, fiind destinat îndeosebi sportivilor. Produsul este compus în proporție de 90% din salicit de metil, având aceleași proprietăți ca și aspirina, ceea ce face ca uleiul de salcie să fie atât de apreciat și de utilizat în medicina naturistă. Nu se folosește în stare pură, ci în combinație cu alte uleiuri vegetale prin masaj al zonelor afectate, dar și adăugat în apa de baie sau în preparatele cosmetice.

Read more: Uleiul esenţial de salcie vă scapă de durerile articulare

Aliat natural al proceselor metabolice Ceaiul negru este eficient împotriva virusului hepatic

898 6 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

De când britanicii au adus în Europa ceaiul negru din China, în secolul al XVIII-lea, acesta a ajuns o modă și a cucerit întreaga lume. Știința modernă a confirmat, după studii aprofundate, remarcabile proprietăți terapeutice ale acestei plante considerate cândva sursă a unei băuturi exotice. 

Read more: Aliat natural al proceselor metabolice Ceaiul negru este eficient împotriva virusului hepatic