de Raluca Grințescu
Drojdia de bere este folosită pentru prepararea uneia dintre cele mai răspândite şi mai iubite băuturi din lume. De asemenea, este un remediu miraculos pentru o gamă largă de afecţiuni.
Ţine sub control hepatitele virale
Drojdia de bere este bogată în vitamine şi în minerale, printre care se numără şi seleniul, astfel că răcelile şi gripele pot fi tratate eficient cu o cură de drojdie de bere. În acelaşi timp, ajută şi la ţinerea sub control a hepatitelor virale A, B şi C. Pentru efecte maxime, se recomandă o cură de trei săptămâni, cu câte trei linguriţe cu drojdie de bere pe zi.
Tonifică sistemul nervos
Drojdia de bere are efect de tonificare a sistemului nervos, combate depresiile şi tulburările psihice şi ajută în afecţiuni precum Parkinsonul şi Alzheimerul. Este recomandat să se ţină o cură de două săptămâni, timp în care se iau patru linguriţe pe zi.
Vindecă bolile de piele
S-a dovedit că printr-o cură de 30 de zile, timp în care se iau, zilnic, câte trei linguriţe, drojdia de bere ajută la tratarea psoriazisului, una dintre cele mai deranjante boli de piele. Dacă se măreşte doza la patru linguriţe pe zi, efectele se văd imediat.
Reglează colesterolul şi tensiunea
E indicat ca bolnavii cardiaci să consume suplimente alimentare pe bază de drojdie de bere. Astfel scade nivelul colesterolului rău şi se combate hipertensiunea. Adulţii trebuie să ia zilnic, pe stomacul gol, trei linguriţe cu drojdie de bere.
Adjuvant în tratamentele cu citostatice
Cercetările ştiinţifice au dovedit că ar avea efecte benefice în tratarea tumorilor maligne. Bolnavii care, în paralel cu tratamentul cu citostatice, au luat câte şase linguriţe cu drojdie de bere pe zi, nu au mai suferit de efecte secundare atât de puternice, cauzate de iradiere.
PONT! Cei care vor să slăbească pot să urmeze o cură cu drojdie de bere, cromul pe care îl conţine taie pofta de mâncare şi scade nevoia de dulce. În acest caz, trebuie urmată o cură cu trei linguriţe pe zi, timp de 20 de zile, pe stomacul gol.