de Raluca Grințescu
Garcinia cambogia creşte în India şi în unele părţi din Asia. Este un fruct care arată foarte mult ca un dovleac mic, galben şi oval, cunoscut pentru extractul său, care este folosit în multe produse de slăbit. Acest extract este un acid, acidul hidroxicitric (HCA), renumit deoarece împiedică apetitul şi accelerează metabolismul pentru a arde grăsimea din celule. Studiile efectuate pe animale au demonstrat rezultate incredibile.
Induce stare de sațietate
Pentru a înţelege cum funcţionează suplimentele de slăbit etichetate cu Garcinia cambogia, este important să ştim şi ce face acest acid atunci când intră în organism. Teoria principală susţine că HCA inhibă enzima cunoscută ca şi citrat liază. Această enzimă este cunoscută pentru că ajută la transformarea excesului de carbohidraţi în grăsime. Odată ce acest compus este inhibat, reacţia corpului uman este de a creşte oxidarea carbohidraţilor. La scurt timp, organismul arde excesul de carbohidraţi. Această întreagă acţiune a organismului duce la o creştere de glicogen în ficat, care trimite un mesaj la creier şi impune o stare de saţietate. Acesta este modul în care acidul hidroxicitric (HCA) reduce pofta de mâncare. Oamenii de ştiinţă au decis să folosească extractul acestui fruct pentru a face suplimente de slăbit, care chiar să funcţioneze.
Este pansament gastric
Cu toate acestea, există multe alte beneficii pentru sănătate pe care Garcinia cambogia le are de oferit, mai ales că se foloseşte de sute de ani în medicina Orientală. Calităţile medicale ale acestui fruct sunt cunoscute pentru faptul că fac alimentele mai săţioase pentru oamenii din zone defavorizate. Înregistrările istorice arată că Garcinia cambogia s-a folosit pentru a trata ulcerele gastrice, ca un pansament gastric. Un studiu efectuat în 2002 a arătat că garcinolul, unul dintre principalele componente din acest fruct, este capabil de a reduce aciditatea din stomac şi de a proteja mucoasa gastrică.
Mai mult, coaja fructului este astringentă, de aceea oamenii au folosit-o în tratarea diareii şi a dizenteriei.
Inhibă cantitatea de lipide din sânge
Acidul hidroxicitric (HCA) este cunoscut pentru faptul că reduce cantitatea de lipide din sânge şi pentru că împiedică formarea colesterolului rău. Recent, consumul de Garcinia cambogia a fost catalogat instrument de protecţie hepatică, ce are capacitatea de a împiedica leziunile provocate de toxinele externe, cum ar fi alcoolul şi fumul de ţigară. Cel mai recent studiu a demonstrat că împiedică celulele hepatice să devină fibroase şi opreşte leziunile celulare provocate de prea multe lipide în sânge.
Garcinia cambogia are unele contraindicații atunci când pacientul ia şi alte medicamente. În acest caz, este important să vă întrebaţi medicul dacă puteţi consuma Garcinia cambogia în condiţii de siguranţă
Nu se recomandă pentru diabetici
Până în prezent, nu a fost identificat absolut niciun efect secundar cauzat de consumul de Garcinia cambogia. Cu toate acestea, nu se recomandă pentru diabetici sau pentru cei care suferă de orice sindrom de demență, inclusiv Alzheimer, iar femeile însărcinate şi care alăptează trebuie să aibă acordul medicului de familie pentru a consuma acest fruct.