de Carmen Ciripoiu
În majoritatea cazurilor, fibroamele uterine de dimensiuni mici nu prezintă simptome, așa că nu sunt luate în seamă de doamne sau de domnișoare. Dacă se dezvoltă însă, acestea pot aduce probleme grave sănătății, iar femeile care-și doresc să rămână însărcinate se pot confrunta cu dificultăți din cauza fibromului. Natura are însă o mulțime de tratamente cu rezultate uimitoare.
Rhodiola Rosea înlătură stările de nervozitate
Se spune că nu mai puțin de 80% dintre femei se confruntă cu fibromul uterin, boală care cedează însă extrem de bine la tratamentele naturiste. O plantă de foarte mare ajutor este năpraznicul. Se recomandă ceai de năpraznic, obținut din două lingurițe cu vârf de plantă, la o cană cu apă, care se lasă la macerat de seara până dimineaţa. Se strecoară şi se combină cu infuzie din două linguriţe cu plantă, la 250 ml apă clocotită. Cantitatea se consumă pe parcursul unei zile, cu înghiţituri mici. Pentru un efect mai rapid, nu se îndulceşte. Pentru a evita alte neplăceri aduse de fibromul uterin, cum ar fi stările de nervozitate este, foarte bună o plantă care crește la altitudini de peste 3.000 de metri, numită Rhodiola Rosea. Se administrează 100-300 mg zilnic. În caz de hemoragii prelungite, se recomandă următorul amestec de tincturi: 30 picături de crețișoară + 30 picături de urzică + 30 picături de traista-ciobanului, dizolvate într-o jumătate de pahar cu apă plată, de trei-patru ori pe zi.
Gemoterapia, rezultate uimitoare
Ashoka este o plantă care duce la eliminarea fibromului. Se recomandă 500 mg, de trei ori pe zi. De-a lungul vremii, gemoterapia a câștigat teren în fața bolii, rezultatele fiind de-a dreptul uimitoare. Se administrează timp de două-trei luni, dimineaţa, extract din muguri de coacăz negru (75 de picături dizolvate în puţină apă), la prânz, extract de muguri de arin alb (50 de picături, de asemenea, dizolvate în puţină apă), iar seara, extract din mlădiţe de merişor (50 de picături). Când apar sângerările, foarte bune sunt crețișoara, traista-ciobanului și coada-șoricelului, utilizate sub formă de ceai sau de pulbere. Aceste plante sunt recomandate și pentru băi de șezut. În cazul fibroamelor de mărime mică este indicat uleiul de in, care are proprietăţi antiinflamatoare, ajutând şi la reglarea hormonală, dar și la micşorarea fibromului. Se consumă o linguriţă de două ori pe zi.
Cure de 10-30 de zile cu drojdie de bere
Un remediu excepțional pentru a înlătura fibromul uterin este tinctura de tătăneasă. Se recomandă 50 ml, de două ori pe zi, înainte de masă, timp de trei luni. Tinctura se prepară astfel: se taie mărunt rădăcinile de tătăneasă şi se pun într-o sticlă de un litru până la jumătate. Cealaltă jumătate se umple cu alcool alimentar sau cu ţuică tare și se lasă la macerat trei săptămâni. Un alt remediu este din gălbenele, creţişoară, nalbă-mare, turiţă-mare, maghiran, brusture, vanilie sălbatică, inclusiv rădăcină, câte 10 g din fiecare. Se prepară sub formă de infuzie, o lingură cu amestec, la 250 ml apă clocotită, care se consumă intern. Cu acest ceai se pun cataplasme şi se fac spălături vaginale, până la vindecare. Tinctura de propolis luată în cure de o lună, cu pauză de două săptămâni, îndepărtează infecția. Boala este combătută cu succes și de drojdia de bere. Se fac cure de 10-30 de zile, cu pauză de două săptămâni.
Nodulii mamari cedează cu tinctură de tuia
Recomandat de specialiști este și maceratul glicerinat din muguri de zmeur alternat cu macerat glicerinat din muguri de mur. Se iau 50 de picături de trei ori pe zi în cure de trei săptămâni. Eficiente sunt și maceratul glicerinat de muguri de coacăz negru și spălăturile vaginale zilnice cu un litru de decoct (fiert timp de cinci minute) de coada-șoricelului, mușețel, sunătoare, gălbenele sau rostopască. Cataplasmele cu argilă sunt extrem de utile atât pentru fibromul uterin, cât și pentru nodulii mamari, având rolul de a extrage substanțele toxice și de a atribui mineralele de care organismul are nevoie. Talpa-gâștei are acțiune astringentă și utero-tonică. Se folosește intern sub formă de infuzie (o linguriță cu plantă, la 200 ml apă), două-trei căni pe zi, sau de pulbere (trei lingurițe pe zi). Extern se fac băi de șezut. Pentru o eficiență sporită, ceaiul de talpa-gâștei se combină cu crețișoară. Atât fibromul uterin, cât și nodulii mamari și chistul ovarian cedează cu tinctură de tuia. Se pun cataplasme cu tinctură timp de două săptămâni, cu pauză de șapte zile. Cataplasmele se păstrează două ore.
Cartilajul de rechin are efect antiinflamator şi imunomodulator, fiind deosebit de eficient în profilaxia și terapia fibromului uterin
Consumaţi fructe închise la culoare
Carnea și produsele lactate pot fi o sursă de hormoni, inclusiv estrogeni, pentru organism, iar prin conținutul ridicat de grăsimi, aceste alimente produc de multe ori și alte afecțiuni femeilor cu fibrom uterin. De aceea, persoanelor care suferă de această boală li se recomandă cât mai multe legume și fructe, cereale integrale, alune și semințe crude, linte și orez brun. Se evită pe cât posibil zahărul, ouăle, alcoolul și cafeina. Benefice în cazul fibromului sunt şi fructele închise la culoare ca prunele, murele negre sau afinele.