de Carmen Ciripoiu
Nu există persoană care, atunci când aude de virusul HIV, să nu asocieze boala cu nemiloasa moarte. Doar că… nu e chiar așa. Pentru că, luată din pripă și tratată cu remedii naturiste care să întărească sistemul imunitar al organismului, maladia e ținută în frâu. Și slavă Domnului că natura dispune de numeroase leacuri fantastice, de întârziere semnificativă a dezvoltării SIDA, de ameliorare a simptomelor dacă aceasta s-a instalat deja, dar și de reducere a complicațiilor din HIV/SIDA, remedii fără efecte adverse ulterioare.
Perioada asimptomatică e cuprinsă între câteva luni, până la zece ani
Transmiterea HIV se face prin lichide biologice care conțin diferite concentraţii de virus ca: sângele, sperma, secrețiile vaginale și laptele matern, dar și o plagă oricât de mică a tegumentelor sau a mucoaselor. Virusul trece de la sângele și de la lichidul biologic infectate la sângele „curat”. După infectarea cu HIV, unele persoane nu au niciun simptom, altele însă confundă stările cu cele asemănătoare gripei, la câteva zile sau săptămâni de la contractarea virusului, respectiv febră ridicată, dureri de cap, stare de oboseală, inflamarea simetrică a ganglionilor din zona gâtului și de sub brațe. De cele mai multe ori, simptomele dispar în câteva săptămâni, iar cel infectat se simte bine. Perioada fără simptomatică este cuprinsă între câteva luni, până la zece ani, în funcție de organismul persoanei infectate. În acest timp, virusul se înmulțește, infectează și ucide celulele sistemului imunitar. În fazele avansate apar dureri de cap, oboseală cronică, diaree, afecțiuni ale pielii, leziuni ale mucoasei bucale, boli gastrointestinale, boli pulmonare și neurologice, grețuri, scăderea poftei de mâncare, scăderea în greutate, afectarea sistemului nervos central, tulburări de vorbire, amnezie, apatie, anxietate.
Cură de trei luni cu petale proaspete de trandafiri
Puțină lume știe că splendidul trandafir are un rol extrem de important în tratarea virusului HIV, pentru că blochează practic reproducerea virusului. Se folosește tinctură de petale proaspete de trandafir de dulceață, în cure de trei luni, o linguriță, de patru ori pe zi. De asemenea, răchitanul conține acid elagic și galic, care-i conferă propietatea de antiviral și imunostimulator. Se recomandă infuzie combinată, în cure de o săptămână, cu două-trei zile pauză sau, pentru un efect mai puternic, tinctura, din care se administrează trei-patru lingurițe zilnic. O plantă cu niște capacități extraordinare asupra virusului este și cimișirul sau merișorul turcesc, un senzațional depurativ, antiinflamator, antisclerotic și sudorific. Specialiștii în terapii naturiste recomandă cu succes extractul etanolic de plantă, care blochează progresarea bolii și a tumorilor.
Mesteacănul întăreşte imunitatea
Cimbrul, unul dintre cele mai importante condimente, este recomandat în SIDA, acesta având rolul de a îmbunătăți digestia și de a distruge definitiv bacteriile din intestin. În funcția imună este de mare ajutor și argila, care curăță spectaculos sângele. De asemenea, aloea, care curăță intestinul de ciuperci și reface flora intestinală, unde se găsesc 80% dintre celulele imunocompetente. La rândul său, orzul este valoros prin conținutul mare de enzime. Se recomandă orz verde conservat în miere. Tijele de orz de 20-30 cm lungime se spală foarte bine, se dau prin mașina de tocat și se combină cantități egale de produs (suc + masă tocată) și de miere. O altă plantă care stagnează dezvoltarea virusului HIV este mesteacănul. Se face cură timp de o lună cu sevă sau cu decoct combinat cu scoarță de mesteacăn, care întărește fantastic imunitatea.
Măsuri de protecţie obligatorie
Prevenirea infecției cu HIV se face numai prin evitarea comportamentelor care expun la risc, iar persoanele sigure că nu vor fi infectate 100% sunt doar cele care optează pentru abstinența sexuală și nu au alte activități în care fluidele corporale sunt schimbate de la o persoană la alta. Cum acest lucru este practic imposibil în zilele noastre, evitarea contactului sexual cu un partener necunoscut sau cu mai mulți parteneri este esențială. O persoană cu HIV trebuie să evite să infecteze alte persoane, să prevină partenerul de sex și să ia măsuri de protecție, utilizând prezervativ din latex. Un rol foarte important în prevenirea bolii îl au testele regulate pentru persoanele care fac parte din populația expusă riscului: homosexuali, bisexuali, toxicomani și partenerii lor sexuali. Atenție mare și la folosirea acelor de unică folosință pentru injecții, dar și a echipamentului steril pentru tatuaje, body piercing și acupunctură. De asemenea, femeile însărcinate infectate cu HIV trebuie să solicite tratament, pentru a reduce riscul trasmiterii virusului la făt.