de Carmen Ciripoiu
Pentru multe persoane, gazul lampant a fost medicamentul universal al copilăriei. Folosit frecvent în vechime pentru tratarea paraziților intestinali, a păduchilor sau amigdalelor infectate, petrolul a ajuns să fie considerat de specialiștii în terapii complementare un leac de excepție și pentru TBC, micoze, mastoze, fibrom și, nu în ultimul rând, cancer. Ce proprietăți incredibile are gazul lampant aflaţi din interviul cu fitoterapeutul Mihai Apostol (foto, număr de telefon: 0723.642.322).
„Este unul dintre cele mai bune remedii contra sângerării plăgilor”
- Terapia cu petrol lampant, deși a indignat lumea medicală, este foarte populară pretutindeni, mai puțin în România. E periculos sau avantajos acest remediu?
- Nu se pune problema vreunui pericol atât timp cât sunt respectate dozele indicate de specialiști. Gazul, căci despre acesta este vorba, a fost prima dată recomandat de părintele homeopatiei, Samuel Hahneman, în tratarea cancerului de piele. Odată cu secolul al XX-lea, petrolul dublu rafinat a început să fie utilizat din ce în ce mai mult în tratarea cirozei, hepatitei cronice, ulcerului, diabetului zaharat, parazitozelor intestinale, colitelor, bolilor de piele, rănilor, și lista poate continua. În satele din România, petrolul este și în acest moment unul dintre cele mai bune remedii în oprirea sângerării, dezinfectării și cicatrizării plăgilor. La rândul său, cunoscutul naturist Otto Englisch a utilizat petrolul pentru prima dată în amestec cu uleiuri volatile, în acest fel sporindu-i efectul terapeutic.
- Dintre lucrurile care au rămas din bătrâni, gazul este unul dintre cele mai bune remedii pentru regenerarea podoabei capilare.
- În primul rând, petrolul nerafinat este cea mai bună armă împotriva păduchilor. În acest caz se tamponează zona afectată cu gaz și se păstrează timp de 24 de ore. Atenție însă! Tamponările locale nu se folosesc decât o dată la 48 de ore, altfel pielea se poate irita sau descuama. Un astfel de tratament are într-adevăr un efect incredibil asupra podoabei capilare. Chiar dacă mirosul este persistent, după două-trei spălări cu șampon dispare definitiv. Nu numai păduchii sunt distruși cu petrol, ci și paraziții intestinali, de exemplu oxiurii și ascarizii. Se consumă o cantitate mică de petrol dimineața pe stomacul gol, timp de o săptămână, și la nevoie se repetă după zece zile de pauză. Pentru că are un gust neplăcut, gazul se administrează cu miere.
„Este excepțional pentru persoanele care suferă de dureri de oase”
- În ce alte boli mai este util petrolul lampant?
- În copilăria mea, când cineva avea amigdalele inflamate, cel mai bun leac rămânea tot gazul. Se înmuiau degetele în petrol, amigdalele erau masate, și totul revenea la normal. Nu e asta cea mai clară dovadă că gazul este un antibiotic de excepție? Există, de asemenea, multe mărturii ale unor persoane care s-au vindecat de prostată cu ajutorul gazului lampant. În această maladie, tratamentul se face în două etape. Prima dată se consumă o linguriță cu gaz dimineața, înainte de masă, apoi bolnavul stă culcat pe partea dreaptă un sfert de oră, apoi pe partea stângă alt sfert de oră. Și tot așa se alternează pozițiile, până la o oră. Seara se mai consumă o linguriță cu gaz, și pentru un efect garantat se pune și o cataplasmă cu argilă pe locul afectat, care, după câteva ore, timp în care se va încărca cu toxine, va fi aruncată.
- Spuneați mai devreme că gazul rezolvă în timp-record și infecțiile la nivelul pielii. Care este schema de tratament?
- Se înmoaie degetul cu probleme în 50 ml petrol de câteva ori pe zi. După tratament, locul respectiv nu se bandajează și se lasă să se usuce de la sine. Tratamentul se face până când infecția dispare. Terapia cu petrol este cu totul excepțională şi pentru persoanele care suferă de dureri de oase. Se masează zona afectată și se lasă să acționeze peste noapte. Pentru efect maxim, bolnavul trebuie să îmbrace o haină de lână. Pentru durerile mari de spate se amestecă o parte petrol lampant cu două părți sfeclă roșie. Se aplică pe locul afectat, se acoperă cu un celofan și se pune deasupra un fular de lână. Compresa se schimbă o dată la patru-cinci ore.
- Mulți cercetători spun că gazul lampant este o adevărată minune pentru persoanele care suferă de cancer, deoarece are rolul de a stopa dezvoltarea celulelor canceroase.
- Petrolul poate fi considerat un citostatic natural de excepție. Pentru cancerul aflat în fazele I și II de dezvoltare se administrează o linguriță cu gaz dimineața pe stomacul gol, apoi nu se mai consumă nimic timp de două ore. Cura durează șase săptămâni. După trei luni de pauză, se poate relua încă zece zile. Bolnavul nu trebuie să se sperie dacă apar următoarele reacții: amețeală, greață, dureri de oase și de mușchi, somnolență, diaree sau astenie. Reacțiile sunt normale, și tratamentul nu trebuie întrerupt, pentru că altfel boala se poate agrava. În cancerul de tip III și IV se pot lua două lingurițe cu gaz dimineața și două seara. În timpul curei se renunță definitiv la cafea, alcool, tutun și se administrează doar medicamentele recomandate de medic.
„Atenţie! Atacă flora intestinală“
- Există și contraindicații la tratamentul cu gaz lampant?
- Desigur, există și reacții secundare. Cura cu gaz trebuie evitată de cei care suferă de afecțiuni ale aparatului digestiv, deoarece petrolul atacă flora intestinală. În aceste cazuri, gazul se înlocuiește de cele mai multe ori cu lapte de argilă (o linguriță dizolvată în 200 ml apă, ținută opt ore la macerat), de trei ori pe zi, înainte de mesele principale. Tratamentul intern cu petrol lampant se face doar sub stricta supraveghere a terapeutului. Pentru ca pacientul să-și dea seama dacă este sau nu alergic la gaz pune în palmă câteva picături și freacă bine. Dacă apar iritații, tratamentul nu se folosește nici extern.