de Monica Beleneş
Uleiul din arbore de ceai se folosește de mii de ani și este bun atât pentru uz casnic, dar mai ales pentru sănătate. În jur de 327 de studii științifice vorbesc numai despre proprietățile antimicrobiene ale acestui ulei din arbore de ceai! Poate fi considerat un produs indispensabil din trusa de îngrijire a oricărei familii, fiind de mare ajutor în caz de infecții virale și bacteriene. Este purifiant, antiseptic și poate fi aplicat cu moderație, inclusiv la copiii mici. Este folosit cu succes în caz de acnee, negi, mătreață etc.
Luptă cu acneea
În loc să apelați la tratamente antiacneice scumpe, care conțin chimicale, puneți o picătură de ulei din arbore de ceai pe un burețel de bumbac umed sau pe un bețișor de ureche și aplicați pe zonele problematice. Dar înainte asigurați-vă că ați umezit aplicatorul cu apă și că nu folosiți uleiul direct pe ten, pentru că ar fi mult prea puternic pentru pielea dumneavoastră delicată, și cu siguranță nu vă doriți ca, pe lângă acnee, să vă confruntați și cu pete foarte uscate pe față. Utilizat corect, uleiul din arbore de ceai va da rezultate încă din prima zi. Dacă vreți îl puteţi adăuga și în demachiant.
Negii (verucile) sunt excrescențe ale pielii care pot apărea în orice zonă a corpului și sunt destul de inestetici. În caz că vă confruntați cu așa ceva, trebuie doar să folosiți uleiul de arbore din ceai pe suprafețele afectate, și aceștia se vor usca şi vor cădea. Înainte de aplicare, locul trebuie să fie uscat și curățat. O dischetă din vată se impregnează cu puțină apă caldă, se adaugă trei-cinci picături de ulei din arbore de ceai și se masează zona. Procedura se repetă de trei ori pe zi, până când negul cade. E posibil să dureze și câteva săptămâni.
Învinge mătreața
Uleiul din arbore de ceai este foarte eficient și împotriva mătreții. Este uimitor cum același produs poate fi folosit cu succes pentru combaterea acneei, care este cauzată de excesul de sebum, dar și în tratarea mătreții, care este privită ca fiind o problemă a uscării în exces a pielii scalpului. Secretul pentru combaterea mătreții este combinarea uleiului cu șamponul: 5% ulei de arbore de ceai, adică trei-patru picături într-o sticlă cu șampon ar putea face minuni. Nu folosiți însă uleiul direct pe scalp.
Propice pentru sistemul respirator
Acțiunea antivirală și antibacteriană se explică prin efectul său deosebit în tratarea oricărei infecții a sistemului respirator. Se fierbe apa într-o oală și se adaugă câțiva stropi de ulei, iar după îndepărtarea recipientului de pe foc, se pune un prosop peste cap și se inhalează aburul timp de 10-15 minute. Iar pentru răceală, guturai, tuse, adăugați zece picături de ulei în inhalator, faceți inhalații înainte de culcare și fricționați cu câteva picături pe pielea nasului din interior și pe frunte.
Uleiul din arbore de ceai s-a dovedit, prin studii medicale, că ucide bacterii, virusuri şi ciuperci şi este un ulei esenţial care ar trebui să fie nelipsit din orice casă
O soluţie pentru zona intimă
Dacă vă numărați printre femeile care obișnuiesc să-și facă din când în când spălături vaginale cu diverse ceaiuri sau prafuri de la farmacie, ar trebui să luați în calcul că puteți face acest lucru cu ulei din arbore de ceai. Dizolvați opt-zece picături de ulei în 0,5 litri de apă clocotită. O răciți, apoi faceți spălături. Și pentru că tot suntem la capitolul zonă intimă, după epilarea inghinală folosiți un amestec de ulei din arbore de ceai cu orice ulei, în proporție de 1:4. Repetați de două ori pe zi. Roșeața și inflamația vor dispărea.