Main menu

header

611 9 1de Carmen Ciripoiu

Iarna vine la pachet atât cu răceală, tuse și gripă, cât și cu dureri provocate de artrită și cu puseuri de hipertensiune cauzate de alimentația tot mai bogată în mâncăruri grase. Iată care sunt cele mai bune remedii naturiste moștenite din strămoși.

Coaja de brad micşorează tensiunea

Hipertensiunea arterială nu mai este de mult o boală a persoanelor de vârsta a treia, afecţiunea putând apărea la orice etate. Pentru a stopa această problemă neplăcută, ceapa este de un real ajutor. Se introduce într-un pahar cu apă rece o ceapă uscată, necurățată, dar bine spălată, și se lasă peste noapte. Se consumă lichidul, o jumătate de pahar dimineața pe stomacul gol, iar cealaltă, seara, înainte de culcare. Tratamentul durează 12 zile, și se poate relua după o pauză de două săptămâni. Bradul este, de asemenea, în perioada iernii un prieten al celor care suferă de hipertensiune. Peste 300 g coajă de brad se toarnă doi litri de apă rece și se fierbe compoziția timp de 20 de minute, apoi se lasă la răcit. Se administrează 50 ml de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. Tratamentul durează zece zile. Ardeiul iute este un vasodilatator puternic, care ajută la extinderea vaselor de sânge, îmbunătățind circulația sangvină. Acesta scade în mod natural nivelurile tensiunii arteriale crescute prin accelerarea vitezei circulației sângelui. Se amestecă una sau două lingurițe cu ardei iute cu puțină apă caldă sau cu ceai cu miere și aloe vera pentru a reduce hipertensiunea arterială. Dacă gustul băuturii este prea picant, se optează pentru capsule de ardei iute.

Mesteacănul alungă durerea

Împotriva durerilor articulare se face următorul decoct: peste o lingură cu muguri zdrobiţi de mesteacăn se toarnă patru căni cu apă clocotită, se fierbe la foc mic timp de o jumătate de oră, se acoperă, se lasă la infuzat timp de o oră, şi apoi se strecoară. Se consumă un pahar de trei ori pe zi, la două ore după mesele principale, timp de două săptămâni. La rândul lor, frunzele de dafin sunt unul dintre leacurile de aur împotriva artritei. Peste o lingură cu frunze de dafin mărunțite se toarnă 400 ml apă clocotită. Se fierbe preparatul la foc mic zece minute, apoi se lasă la infuzat timp de opt ore și se strecoară. Se consumă un sfert de cană de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale. Cura durează trei zile și se poate relua după o săptămână de pauză. Atenție! Tratamentul se face doar de două ori pe an! Rostopasca este o plantă cu multiple proprietăți curative, recunoscută și folosită încă din Antichitate pentru tratarea artritei și poliartritei. Peste o lingură cu rostopască se toarnă o cană cu apă clocotită, se acoperă și se lasă la infuzat o oră. Se administrează 50 ml de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. Tratamentul durează două luni.

PONT. Vinul de ceapă ameliorează tusea, dar și durerile de gât sau de cap cauzate de sinuzită.

Siropul de hrean scade febra