de Carmen Ciripoiu
Potrivit specialiștilor, algele marine sunt bogate în fibre și ajută în lupta cu bolile cardiovasculare și cu diabetul de tip II. De asemenea, acestea au un rol definitoriu în menținerea colesterolului și diminuează hipertensiunea. Dintre toate acestea, remarcabilă este lăptuca de mare, renu- mită pentru virtuțile sale excepționale în distrugerea celulelor canceroase din colon.
Conține de zece ori mai multe vitamine decât o portocală!
Lăptuca de mare sau ulva, cum mai este cunoscută, se remarcă printr-un conținut mare de magneziu și de iod, dar și de vitamine (de zece ori mai mult decât o portocală) și face parte de mult timp din alimentația persoanelor care populează Extremul Orient și zonele nordice ale globului. Asemănătoare cu salata, lăptuca de mare este energizantă, iar carotenoizii, flavonoizii, acizii fenolici cu care se mândrește o face să fie una dintre armele imbatabile împotriva celulelor canceroase din colon. Este indicat să o achiziționaţi doar din locuri sigure și de spe- cialitate, deoarece poate fi contaminată cu poluanți industriali. Se recomandă să fie consumată neprocesată chimic, deoarece lăptuca de mare poate suferi modificări de substanță la căldură ridicată.
Indicată femeilor însărcinate
Specialiștii afirmă că lăptuca de mare este o sursă importantă de fier, de aceea este foarte utilă femeilor însărcinate, dar și anemicilor. Ulva se poate administra și deshidratată. În acest caz sunt necesari 5 ml pudră, consumați cu diverse sucuri. Datorită proprietăților sale antiinflamatoare și antioxidante, lăptuca de mare este eficientă și în îndepărtarea celulitei. Chiar dacă nu s-a confirmat încă, despre lăptuca de mare se spune că este excelentă și în tratarea insomniilor, anxietății, a unor probleme de ordin psihologic, având un rol important și în curele de slăbire și în cele de detoxifiere.