de Carmen Ciripoiu
Fie că este vorba despre adenomul de prostată sau despre impotență, bărbații au și ei problemele lor… Natura însă oferă cele mai bune soluții atât pentru prevenirea și căutarea rădăcinii bolii, cât și pentru eliminarea cauzelor care stau la baza acesteia.
Frica de intimitate duce la disfuncție erectilă
Însoțită de oboseală, amețeală, dar și de anumite frici (abandon, pierderea controlului, frica de a nu lăsa partenera însărcinată sau de a nu contacta vreo anumită boală), impotența reușește să transforme viața domnilor într-un adevărat chin. Desigur, există și alte cauze majore ale disfuncției erectile precum afecţiunile vasculare instalate la nivelul penisului, aşa-nu- mita fugă venoasă, care face dificilă menţinerea sângelui la nivelul penisului în timpul erecţiei, afecţiuni hormonale, cum ar fi testosteronul scăzut, utilizarea unor medicamente (antihipertensive cu acţiune centrală, unele diuretice de sinteză, sedative, medicamente antineoplazice), afecţiuni neurologice.
Nucile măresc energia yang
Un puternic efect de stimulare a hormonilor masculini îl au afrodiziacele. Astfel, ginsengul (un vârf de linguriță pe zi, 50 de picături de tinctură după masă sau 30 ml vin/zi consumat după masă), usturoiul, sparanghelul, ardeiul iute, mierea sau polenul sunt recomandate în alimentația celor care suferă de impotență. Stridiile ocupă locul întâi în remedierea acestei afec- țiuni, deoarece conțin cantități mari de zinc, considerat elementul esențial în vindecare. Consumate crude, constant și în cantități moderate, acestea cresc virilitatea, tonusul și libidoul, precum și cantitatea de spermă. De asemenea, plantele marine, semințele de dovleac crude, cartoful dulce, bananele, midiile, zmeura și nucile sunt alte ajutoare care tonifică rinichii și cresc energia yang la bărbați. Alte metode ajutătoare care dau rezultate incredibile sunt încleștarea dinților de câteva ori pe zi, masarea tălpilor și a spatelui în zona rinichilor, contractarea și relaxarea degetelor de la picioare de câteva ori pe zi, frecarea gâtului de sus în jos, din spatele urechilor către umeri, practicarea Qigong-ului.
Sucul de urzică produce limfocite antitumorale
Incidența măririi prostatei crește odată cu vârsta, astfel că puțini sunt cei care după vârsta de 60 de ani nu se confruntă cu astfel de probleme. Un ajutor prețios în lupta cu această boală o are pufulița, o plantă care are în compoziţie fitocomplecşi sterolici şi antioxidanţi naturali. Se consumă două căni cu infuzie pe zi, dimineața și seara, după masă, sau se administrează 30 de picături de două ori pe zi, după masă. Despre urzică se poate spune că este o minune a naturii destinată bărbaților. Se recomandă trei căni cu infuzie de urzică pe zi sau 50 de picături de tinctură de urzică, de trei pe zi. De asemenea, sucul de urzică (două pahare pe zi, în cure lungi) dau un impuls uriaș sistemului imunitar, crescând în mod substanțial limfocitele antitumorale.
Pătlagina, vitală pentru echilibrul hormonului masculin
Potrivit specialiștilor, bărbații care consumă roșii din belșug au o incidență a cancerului de prostată foarte mică. De aceea se recomandă consumul zilnic a două pahare cu suc de roșii proaspete. La rândul lor, frunzele de pătlagină conțin zinc, un element vital pentru echilibrul hormonului masculin, planta având totodată și efect antiinflamator. Se administrează un pahar cu suc pe zi. Acțiune inflamatoare are și sucul de orz verde sau ovăz verde, din care se consumă un pahar pe zi. Un preparat care combate bolile aparatului urogenital masculin este sucul de pătrunjel. În acest sens, se recomandă un pahar pe zi. Nici varza nu este mai prejos, aceasta conținând o mulțime de substanțe puternice care combat cancerul precum indoli, izotiocianaţi, monoterpene, sulfarafan etc. Se administrează un pahar cu suc de varză pe zi. Domnii care suferă de afecțiuni ale prostatei trebuie să recurgă și la o cură cu sucuri și crudități timp de două luni.
Ghimbirul are proprietăți afrodiziace remarcabile
În impotenţa masculină, consumul a 50 ml vin de ţelină, timp de câteva zile la rând, are rezultate favorabile. Datorită compoziției sale (acizi graşi esenţiali, lecitine, lipide sterolice, derivaţi proteici şi săruri de fier, magneziu şi fosfor), schinduful este indicat în tratarea impotenței. Se administrează zilnic, după masă, o ceșcuţă cu ceai sau 50 de picături de tinctură de schinduf zilnic. Excepționali în vindecarea bolii sunt și mugurii de plop negru. Se recomandă un vârf de linguriță cu pulbere de două ori pe zi sau o ceșcuţă cu ceai pe zi, consumată după masă. Cât privește ghimbirul, acesta este cunoscut încă din Antichitate ca având virtuţi afrodiziace. Se administrează un vârf de linguriţă cu pulbere de două ori pe zi, amestecată cu suc sau cu miere sau 30 ml vin/zi. Nu în ultimul rând, florile de iasomie au proprietăţi afrodiziace moderate şi ajută la creşterea libidoului. Utilă este infuzia obținută, din care se consumă o cană în fiecare seară, băută înghițitură cu înghiţitură.
Ridichile de lună, ideale în controlul sfincterelor urinare
Acțiune inflamatoare deosebită asupra rinichilor și a prostatei, cu mare ajutor la controlul sfincterelor urinare, o au ridichile de lună. Se consumă din belșug în formă proaspătă sau se folosește sucul de ridichi combinat cu suc de morcov. Numeroase studii au demonstrat că o cură cu drojdie de bere are efecte benefice chiar și în cazul cancerului de prostată. Se administrează, timp de trei săptămâni, două-trei tablete de drojdie pe zi. După o pauză de șapte zile, tratamentul se poate repeta. Pentru prostată mărită se fac băi de şezut cu scoarţă de salcie, flori de coada-şoricelului şi conuri de pin. Modul de preparare este următorul: în trei litri de apă se fierb, timp de cinci minute, o cană cu scoarţă de salcie tăiată mai gros, se adaugă apoi trei linguri cu flori de coada-şoricelului şi conuri de pin. Se lasă la infuzat 15 mi- nute, apoi se strecoară. Se toarnă preparatul în apă caldă.