Main menu

header

632 8 1de Carmen Ciripoiu şi Cristian Blănuţă

Vreți să trăiți un miracol? Priviți florile de salcâm și îmbătați-vă cu mirosul acestora! Și, nu în ultimul rând, renunțați la medicamentele scumpe și alegeți florile de salcâm pentru a avea o sănătate de fier.

Pasta, un remediu imbatabil împotriva constipației

Din ce în ce mai frecvente în rândul tinerilor, dar și al adulților, ca urmare a stresului și a unei diete neechilibrate, afecțiunile digestive cedează cât ai bate din palme în fața puterilor nebănuite ale florilor de salcâm. Pentru a scăpa în doar câteva minute de neplăcutele dureri de stomac, consumați o linguriță cu pulbere de flori de salcâm înainte de fiecare masă. Cura durează o lună și este foarte utilă și persoanelor care suferă de ulcer. La fel de bună este și infuzia din flori de salcâm obținută dintr-o linguriță cu flori de salcâm uscate și 200 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat zece minute, se strecoară și se consumă lichidul obținut. Din frumoasele flori se prepară și un remediu care înlătură constipația. Se macină foarte bine zece linguri cu flori de salcâm și se amestecă împreună cu cinci lingurițe cu miere, până se obține o pastă. Se consumă câte o lingură în fiecare dimineață, înainte de micul dejun. Tratamentul durează două luni.

Învinge insomnia

Vă simțiți nervoși zi de zi? Aveți dureri de cap? O cură de ceai de floare de salcâm este un remediu excelent împotriva stresului, fără a fi nevoiți să luați antidepresive sau calmante. Consumați timp de o lună una sau două căni cu infuzie de floare de salcâm zilnic, și migrenele cauzate de stres vor dispărea garantat. În plus, florile de salcâm conțin acacină și robinină, doi compuși foarte importanți, cu proprietăți antitusive excelente. Se recomandă infuzie din flori de salcâm, consumată la temperatura camerei, pentru calmarea crizelor de tuse convulsivă. Pentru un gust mai bun, adăugați miere în preparat. Când somnul se încăpățânează să apară, apelați cu încredere la florile de salcâm. Fie că veți opta pentru o cură de o lună cu infuzie din flori de salcâm, fie că veți consuma floare proaspătă amestecată cu două lingurițe cu miere sau adăugați florile în salatele de fructe, insomnia va fi învinsă.

Înlătură candidoza

Florile de salcâm mai au un rol deosebit: înlătură candidoza bucală și digestivă. În acest sens, se consumă pe timpul zilei infuzie combinată, obținută din șase lingurițe cu flori și frunze de salcâm. În cazul candidozei vaginale, faceți o infuzie concentrată din trei linguri cu flori și frunze de salcâm la o cană cu apă. Cu acest preparat se fac irigații vaginale în fiecare dimineață. Tratamentul poate fi folosit pe termen lung, deoarece nu distruge flora normală. Nu în ultimul rând, florile de salcâm sunt indicate în arsuri ușoare și medii. Se zdrobesc florile de salcâm și se aplică direct pe locul afectat. Se păstrează două ore, apoi se lasă pielea să se usuce la aer. La nevoie, tratamentul se reia. Împotriva dischineziei biliare se consumă o infuzie de salcâm obținută din trei lingurițe cu flori uscate și 200 ml apă clocotită.