Main menu

header

669 10 1de Roxana Istudor

Crocantă, albă, răcoritoare și cu un gust de fructe, jicama este o comoară nutrițională și terapeutică.

Recomandată în răceli frecvente

Jicama crește în America de Sud, în Caraibe și în Asia. Folosită deopotrivă gătită și crudă, conține carbohidrați sănătoși, proteine și fibre. Grație unei combinații fericite de vitamine, minerale și compuşi organici, jicama este în prima linie a beneficiilor pentru sănătate, notează healthbenefitsofeating.com. Astfel, susține sistemul imunitar prin cele 34 de procente din necesarul zilnic de vitamina C care se regăsesc la fiecare 100 de grame de rădăcină de plantă. Totodată, proprietățile sale antiinflamatoare o recomandă pentru consum bolnavilor de astm sau celor care răcesc în mod frecvent. De asemenea, jicama este o excelentă sursă de fitonutrienți. Potrivit Serviciului de Nutriție din SUA, acest aspect are ca urmare protecția ADN în fața acțiunii radicalilor liberi, consumul legumei prevenind astfel îmbătrânirea prematură și diminuând riscul instalării unor afecțiuni grave.

Este o foarte bună sursă de fibre alimentare

Jicama conține o cantitate semnificativă de vitamina B6, ceea ce se traduce prin efecte ca îmbunătățirea funcționării creierului, susținerea proceselor metabolice și implicit o bună stare de sănătate a organelor. Totodată, grație mineralelor din compoziția sa - cupru, fier, mangan, magneziu -, această legumă previne osteoporoza, întreține circulația sangvină, protejând inima. Studii de dată recentă au con-firmat faptul că persoanele care consumă jicama au vasele capilare mult mai puternice și o circulație a sângelui cu peste 10% mai bună decât cele care nu au această legumă în meniu. De asemenea, consumul regulat de jicama furnizează armele naturale necesare luptei cu stresul și cu anxietatea. Nu în ultimul rând, rădăcina plantei este o foarte bună sursă de fibre alimentare. În acest fel menține buna funcționare a sistemului digestiv și un indice glicemic scăzut. În același timp, cu cele doar trei calorii la 100 de grame, jicama este ideală pentru diete sau pentru menținerea greutății optime.

Doar rădăcina de jicama este comestibilă, restul plantei fiind extrem de otrăvitor!