de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea
Chiar dacă este un subiect incomod atât pentru femei, cât și pentru bărbați, toată lumea se confruntă, la un moment dat, cu iritații inghinale. Vestea bună este că există suficiente metode de prevenire a apariției unei iritații inghinale, dar și destule tratamente naturiste prin care să puteți scăpa de această problemă.
Sucul de lămâie combate răspândirea bacteriilor
Unul dintre leacurile utile în iritațiile inghinale este sucul de lămâie care, acid fiind, combate răspândirea bacteriilor din foliculii de păr care urmează să crească. Puțin suc de lămâie aplicat pe zona cu probleme reduce roșeața și iritația. Folosită de mult timp în tratamentul afecțiunilor pielii este și aloe vera, întrucât are reale proprietăți calmante. În acest sens, se poate folosi sucul extras din frunzele de aloe vera. Și uleiul de arbore de ceai este un remediu bun împotriva iritațiilor care apar după un epilat cu aparatul de ras. Pentru ca efectul să fie cel dorit, înainte de a-l aplica pe piele, trebuie diluat în puțină apă. Punguțele cu ceai alb vă pot ajuta, de asemenea, să scăpați de iritațiile inghinale, întrucât conțin acid tanic, care are reale calități terapeutice. Aplicați o punguță cu ceai alb pe pielea uscată și veți vedea că în scurt timp roșeața și iritația vor dispărea.
Masați pielea cu ceai negru
Iritația inghinală poate fi tratată rapid cu ajutorul oțetului de mere, deoarece are proprietăți antiinflamatorii și vă scapă imediat de mâncărime, prevenind în același timp infectarea porilor. Îmbibați o bucată de vată cu oțet de mere și aplicați pe zona iritată. Tamponați uşor, apoi lăsați pielea să se usuce. Clătiți cu apă rece, repetând procesul de trei ori pe zi, până dispare iritația. În cazul în care consumați ceai negru, trebuie să știți că substanțele din această plantă reduc inflamația și roșeața pielii. Luați pliculețele cu ceai, lăsați la răcit, apoi puneți la frigider timp de zece minute. Masați foarte ușor cu aceste pliculeţe zona iritată, timp de câteva minute. Și bicarbonatul de sodiu este excepțional la tratarea pielii iritate. Într-un pahar cu apă se pune o linguriță cu bicarbonat de sodiu și se amestecă bine. Înmuiați o bucată de vată în această soluție și puneți pe locul iritat, apoi lăsați să acționeze timp de cinci minute. Clătiți cu apă rece.
Înainte de a vă îmbrăca, pudrați-vă zonele iritate cu pudră de talc neparfumată sau cu făină de porumb, pentru că absoarbe umezeala și ține pielea uscată
Castravetele vă scapă de mâncărimea specifică
Excepțional pentru ochii umflați, dar și pentru iritația inghinală este castravetele, care vă scapă de durere, dar și de mâncărimile specifice iritației pielii. Puneți câteva felii de castravete la frigider pentru o jumătate de oră, apoi aplicați pe zonele afectate. Lăsați să acționeze cinci minute. La rândul său, cimbrul conține timol, un remediu puternic contra ciupercilor care ar putea apărea în urma iritațiilor inghinale. Se prepară o infuzie din două lingurițe cu cimbru proaspăt sau uscat la o cană cu apă clocotită, se lasă la răcit timp de 20 de minute, apoi se aplică pe locul cu probleme. O altă plantă eficientă contra ciupercilor parazite este ghimbirul, care conține câteva substanțe antifungice. Se rad 30 g rădăcină de ghimbir, care se pun într-o cană cu apă clocotită. Amestecați, apoi lăsați să se răcească timp de 20 de minute. Se aplică infuzia pe piele cu ajutorul unui tifon.