de Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu
Scăderea atenției, somnolența, diminuarea randamentului fizic și intelectual, alterarea fizicului și a sănătății, probleme cu ficatul și stomacul. Iată consecințele consumului de alcool. Și totuși, alcoolismul se vindecă urmând tratamente naturiste de excepție.
Imbatabilul leuștean
Ideale în preparatele diferitelor produse culinare, dafinul și leușteanul ajută la vindecarea alcoolismului. Rețeta este pe cât de simplă, pe atât de ajutătoare: în 250 ml vodcă se pune o rădăcină de leuștean și două-trei foi de dafin și se lasă două săptămâni la macerat. Alcoolicul trebuie să consume un pahar întreg, remediul provocându-i greață. La fel de bună este și fierea pământului, amestecată în proporții egale cu pelin. Se consumă o lingură cu acest amestec, dizolvat într-un pahar cu apă fierbinte. Tratamentul durează trei luni. Foarte bun în tratarea alcoolismului este și măcrișul. Într-un litru de apă se pun 25 g rădăcină uscată de măcriș, se lasă o oră la fiert, apoi încă o jumătate de oră la infuzat. Pacientul trebuie să consume 5 ml decoct, de două ori pe zi. Un remediu eficient împotriva dependenței de alcool îl reprezintă fumul de așchii de lemn de mesteacăn, presărate cu zahăr, care trebuie inhalat de persoana în cauză.
Întotdeauna miere!
Specialiștii spun că unul dintre motivele pentru care persoanele înclină spre consumul exagerat de alcool este lipsa potasiului din organism. Cum rezolvăm această problemă? Consumând miere! Se administrează șase lingurițe cu miere, din jumătate în jumătate de oră, de trei ori dimineața, apoi după fiecare masă câte patru lingurițe. După o cură de o lună, se mai continuă încă una, timp în care se consumă două lingurițe cu miere. Atenție! Tratamentul este contraindicat persoanelor bolnave de diabet. Să nu uităm nici de ajutorul extraordinar pe care stridiile îl dau în lupta cu alcoolul. Înainte de a consuma alcool, se mănâncă două-trei stridii. Acestea scad în mod considerabil acțiunea toxică a alcoolu- lui și îi ajută pe bolnavi să scape de dependență.
Cimbrişorul, eficace în intoxicaţiile alcoolice şi tabagice
Cei care vor să scape de dependența de alcool pot apela cu încredere la infuzia de pedicuță, considerată în acest moment unul dintre cele mai bune leacuri pentru combaterea viciilor. O linguriță cu plantă mărunțită se infuzează cinci minute cu 250 ml apă fierbinte și se consumă porționat: 150 ml, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun, și 100 ml, cu o jumătate de oră înainte de prânz. Tratamentul durează trei săptămâni. Remediul este de mare ajutor și celor dependenți de tutun. Din bătrâni se spune că cimbrișorul este planta care te face să respingi alcoolul, fiind indicată totodată și în intoxicațiile alcoolice. Se folosește ceaiul de cimbrișor, obținut din trei linguri cu plantă uscată la un litru de apă. Se consumă o lingură din acest ceai la fiecare sfert de oră, timp de două săptămâni.
Sucurile au eficiență dovedită
Un remediu simplu, dar cu efect 100%, îl are combinația de suc de varză și suc de rodie (un pahar cu suc de varză cu două pahare cu suc de rodie). Se consumă o jumătate de pahar, de patru ori pe zi, înainte de mese. Și oțetul de mere este bun, cu condiția să nu fie consumat de cei care au probleme cu tractul gastrointestinal. Bolnavilor de alcoolism li se recomandă o lingură cu oțet de mere adăugat la sucurile menționate anterior. Cine n-a auzit de tratamentul cu tinctură din frunze de dafin trebuie să-l pună în aplicare! Este uimitor! Modul de preparare al tincturii este următorul: două frunze de dafin și rădăcină de dafin se pun într-un pahar cu vodcă și se lasă la macerat două săptămâni. Compoziția se dă alcoolicului atunci când are o dorință copleșitoare de a consuma băuturi. Odată ce va consuma tinctura, va avea o aversiune puternică față de alcool. Două linguri cu mure peste care se toarnă apă clocotită pot face adevărate minuni în dependența de alcool. Se recomandă a se consuma o lingură, de șase ori pe zi. Efectul maxim este atins după două săptămâni de tratament.
Încercați merele acre!
În multe cazuri, cine dorește să scape de dependența de alcool poate apela la cea mai la îndemână metodă: consumul zilnic a trei mere acre, timp de șase săptămâni. În timpul tratamentului sunt excluse din dietă ouăle, alimentele sărate și grase, produsele lactate, varza, ceapa, mazărea, condimentele. Se consumă din belșug cereale, carne slabă, cartofi, sfeclă și morcovi. Tinctura de ardei ajută bolnavii să se oprească din băutură. Peste 20 g ardei roșu se toarnă o jumătate de litru de alcool, se acoperă și se lasă la macerat timp de două săptămâni, timp în care se agită recipientul. Ulterior, se strecoară. Pentru fiecare litru de vin pe care-l bea bolnavul, se consumă trei picături de tinctură. Astfel, dorința pentru alcool va scădea treptat. După acest tratament se spune că alcoolicul va uita total de băutură.
PONT. Dimineața, imediat după trezire, se consumă două pahare cu apă, pentru hidratare.
Ciulinul curăţă ficatul de toxine
Esențial în vindecarea alcoolismului este, în primul rând, curățarea ficatului de toxine. Cea mai bună plantă în acest sens este ciulinul. Foarte bun este un amestec din o parte semințe de ciulin și o parte sunătoare. O linguriță cu acest amestec se pune la o cană cu apă clocotită și se lasă la infuzat 15 minute.