de Carmen Ciripoiu şi Daniel Şuta
Dacă dimensiunile polipilor sunt mici, nu creează nicio problemă și pot trece neobservați, dar necazurile încep dacă ei se măresc în volum. Chiar dacă la prima vedere cel mai simplu vi se pare o intervenție chirurgicală, nu e soluția cea mai potrivită, pentru că există cazuri în care polipii se refac. Iată care sunt cele mai bune leacuri naturale pentru a-i ține în frâu.
Soluţii saline şi propolis pentru polipii nazali
Una dintre problemele cu care se confruntă cei mai mulți copii sunt polipii nazali. Specialiștii recomandă în acest caz spălăturile cu soluţii saline. Acestea ajută la ameliorarea simptomelor locale, la fluidizarea mucusului şi la eliberarea căilor nazale blocate din cauza polipilor. La un litru de apă se pune o linguriţă cu sare (de preferat sare de mare, dar se poate folosi şi sare de bucătărie mare, fără iod) şi o linguriţă cu bicarbonat. Se lasă să fiarbă zece minute. Cu acest preparat, călduţ, se spală nările. Aplicarea se face cu ajutorul unei seringi, de obicei, seara. E foarte important să nu lăsați copilul să iasă afară cu nările umede. Utilă este și tinctura de propolis, dar acest remediu este indicat doar celor care nu au alergie la acest produs. În caz contrar, problemele de respiraţie se spot agrava instantaneu. Tinctura de propolis se utilizează înainte de mese, intern. Se administrează două picături de tinctură de propolis la fiecare cinci kilograme corp, pe un miez de pâine. Se mestecă bine şi se înghite. Se recomandă să fie eliminate elementele cu grad alergenic mare, respectiv alune, nuci, ouă, produse cu gluten. Introduceți în alimentație alimente bogate în seleniu, zinc, vitamina C şi E, care ajută la fortificarea organismului, respectiv mere, pere, ceapă roşie şi galbenă, broccoli, struguri roşii, cireşe, citrice, fructe de pădure, vin roşu. Pentru ameliorarea simptomelor, consumați alimente care conţin Omega 3, cu efect antiinflamator, respectiv soia, seminţe de in, somon, cod.
Băi de șezut cu coada-calului, coada-șoricelului și gălbenele în cazul polipilor pe colon
În ceea ce privește polipii pe colon, factorii de risc care conduc la apariția acestora sunt fumatul, istoricul de polipi pe colon sau de cancer de colon. Excelentă și în acest caz este tinctura de propolis. În prima zi se pune o picătură într-o linguriță cu ceai. A doua zi se pun două picături într-o linguriță cu ceai. Se crește zilnic doza cu o picătură, timp de 25 de zile. Începând cu ziua a 26-a, se descrește până se ajunge la o picătură. Se ține pauză o săptămână, apoi se reia tratamentul. De mare ajutor vă sunt și băile de șezut cu coada-calului, coada-șoricelului și gălbenele. Amestecați plantele în părți egale. La o cană cu apă se pune o linguriță cu amestec. Se lasă la infuzat cinci-zece minute și se strecoară. Se consumă zilnic două-trei căni cu ceai. Utilă este și clisma cu mărul-lupului. O lingură cu plantă se fierbe în 300 ml apă timp de zece minute. După răcire, se adaugă o linguriță cu semințe de in și se lasă două ore la infuzat. Se strecoară. Se introduce în anus aproximativ 30 ml din acest produs, folosind o pompiță specială. Se stă 10-15 minute, apoi se elimină. Tratamentul se face zilnic, timp de trei săptămâni. După alte trei săptămâni de pauză, se poate relua. Tot pentru polipi pe colon se recomandă consumul a cinci cești cu ceai verde pe zi sau o jumătate de linguriță cu turmeric.
Polipii stomacali se liniştesc cu frunze de rostopască
Polipii gastrici sunt excrescențe ce apar pe interiorul pereților stomacului, în urma unei acumulări anormale de celule. De regulă, sunt descoperiți în timpul examinării stomacului din alte motive. Ca și simptomatologie, se remarcă durere și sensibilitate la atingerea abdomenului, greață, prezența sângelui în scaun și anemie. Împotriva polipilor stomacali, medicina naturistă recomandă frunzele de rostopască. Umpleți un borcan cu jumătate de frunze de rostopască, apoi adăugați apă fierbinte. Lăsați la infuzat cinci ore și strecurați. Consumați o linguriță de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Se crește doza treptat până se ajunge la 100 ml. Tratamentul se face cinci zile. După o pauză de cinci zile, se poate relua. Se face cura de patru ori. Pentru efecte maxime, se amestecă trei părți frunze de rostopască cu două părți frunze de gălbenele. O lingură cu amestec se pune în 300 ml apă fierbinte, se lasă la infuzat cinci ore și se strecoară. Se administrează un sfert de pahar de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Cura durează zece zile. După alte zece zile de pauză, se poate relua.
Optați pentru alimentație vegetariană!
Și rădăcina de tătănească este excepțională în cazul polipilor pe stomac. Tăiați rădăcina mărunt și râșniți ca și cafeaua. Puneți într-un borcan închis la culoare, astupați și păstrați la frigider. Se consumă trei linguri pe zi, cu o oră înainte de masă. În același timp se beau și două ceaiuri de tătăneasă pe zi, între mese. Modul de preparare al ceaiului este următorul: se pun peste noapte două lingurițe cu rădăcină de tătăneasă tăiate mărunt în 300 ml apă. Dimineața se încălzesc ușor și se strecoară. Se bea încet. E important ca atunci când faceți acest tratament să optați pentru o alimentație vegetariană, bazată numai pe legume și fructe, grâu și orez. Tratamentul se face până când polipii dispar.
Faceţi o cură cu sirop de soc
Până în acest moment nu se cunoaște cu exactitate cauza apariției polipilor uterini, dar contribuie vârsta, obezitatea, hipertensiunea arterială, unele medicamente folosite în tratarea cancerului de sân. Cel mai frecvent simptom este reprezentat de sângerare, dar pot apărea și menstruații neregulate, menstruații abundente, sângerare între menstruații, sângerare în perioada menopauzei sau probleme de fertilitate. Eficiență în tratarea polipilor uterini a demonstrat-o siropul de soc. Aveți nevoie de două kilograme de fructe de soc și două kilograme de zahăr, plus zeama unei lămâi. Spălați bine fructele de soc și puneți la fiert în trei litri de apă. Lăsați să dea în câteva clocote. Strecuraţi siropul obținut și presați boabele pentru a obține cât mai mult suc. Puneți lichidul într-un vas și adăugați zahărul. Se folosește un kilogram de zahăr la un litru de lichid. Se pune apoi și sucul de lămâie și se fierbe la foc mic până capătă consistența unui sirop. Se consumă două linguri cu sirop la un pahar cu apă, de trei ori pe zi, înainte de masă. Atenție! Siropul de soc este contraindicat în sarcină și în diabet. Nu consumați nici dacă vreți să rămâneți însărcinată! În vindecarea polipilor uterini este bună și tinctura de coada-calului, 25-30 de picături de trei ori pe zi, diluate în puțină apă.