Main menu

header

808 9 1de Camelia Onciu

Dacă cea mai dragă dorință a dumneavoastră este să aveți un copil în 2021, acum este momentul să alegeți plantele care sporesc fertilitatea. Unele vă pot ajuta restabilind echilibrul estrogen-progesteron și calmând sistemul nervos. Unele mimează acțiunea unui anumit hormon, iar altele acționează direct asupra organelor de reproducere.

Urzica și frunzele de zmeur întăresc peretele uterin

Infuzia de urzică este un adevărat aliat al metabolismului nostru. Bogată în fier, magneziu și calciu, această plantă îmbunătățește circulația, iar agenții antiinflamatori pe care îi conține permit dezvoltarea unui perete endometrial sănătos. Urzica e utilă și atunci când copilul se naște, deoarece stimulează lactația. Frunzele de zmeură sunt bogate în calciu și sunt un tonic pentru căptușeala uterină. Sub formă de ceai, sunt utile atunci când vreți să vă pregătiți pentru sarcină. E recomandat să întrerupeți tratamentul imediat ce ați aflat că ați rămas însărcinată. Macerați 15 g frunze de zmeur într-un litru de apă, timp de patru ore. Beți mai multe căni pe zi, timp de aproximativ trei luni.

Trifoiul roșu modifică pH-ul uterului

Trifoiul roșu este planta preferată a americancelor care se pregătesc să aștepte barza. Modifică pH-ul uterului, făcându-l mai alcalin, ceea ce favorizează concepția. În plus, este un cocteil de clorofilă și proteine, care ajută la reechilibrarea organismului. Macerați 30 g flori de trifoi roșu într-un litru de apă, timp de patru ore. Beți mai multe căni, timp de câteva luni. În paralel, faceți o cură de polen. Acesta reechilibrează sistemul hormonal și va oferi corpului nutrienți esențiali pentru buna funcționare a acestuia și pentru dezvoltarea bebelușului. Maca sau „ginseng andin” îmbunătățește mult calitatea spermei. Această plantă consumată zilnic de peruani sub formă de făină este disponibilă și în magazinele noastre naturiste (capsule).