Main menu

header

810 9 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Patchouli este una dintre plantele cu istorie îndelungată în industria farmaceutică. De-a lungul timpului, esența acestei plante a fost adăugată în medicamente, grație unor proprietăți unice.

Accelerează producţia de hormoni

Câteva picături de ulei esențial de patchouli pot face adevărate minuni pentru sănătate. Această esență funcționează ca un bun diuretic, ajutând la eliminarea toxinelor din organism și la pierderea kilogramelor în plus. Stimulează producția de hormoni și contribuie la reglarea dezechilibrelor pe acest segment. Întregul metabolism are de câștigat de pe urma administrării a două picături de ulei esențial de patchouli, întrucât acesta tonifică ficatul, stomacul și funcția intestinelor, susținând capacitatea de descompunere a alimentelor și implicit de absorbție a nutrienților.

Induce un somn odihnitor

Pe lângă faptul că uleiul esențial de patchouli conferă energie și vitalitate, acesta are capacitatea de a preveni infecțiile, fiind un antiseptic renumit și un antiinflamator de top. În aceste condiții, este de ajutor în calmarea febrei, întrucât contribuie la stabilizarea temperaturii corpului. Difuzat în încăpere, uleiul esențial de patchouli induce un somn odihnitor, prin capacitatea de a genera o relaxare fizică și psihică. Pe acest din urmă segment, esența este recunoscută ca având proprietăți demonstrate în combaterea depresiei. De altfel, uleiul de patchouli este folosit pe scară largă în aromoterapie tocmai datorită efectelor sale asupra secreției de serotonină și dopamină, ce înlătură anxietatea.

Vine de hac eczemelor

Uleiul esențial de patchouli are și o largă utilizare la capitolul afecțiuni externe. Astfel, este redutabil în combaterea acneei - câteva picături de ulei adăugate în tratamentele împotriva acestei afecțiuni pot atenua semnificativ semnele de pe chip. De asemenea, uleiul esențial de patchouli tratează eczemele și petele pigmentare, având efect reparator asupra leziunilor de la nivelul pielii. Pe segmentul cosmetic, acest ulei îndepărtează aspectul de piele uscată, crăpată și deshidratată, ajutând și la regenerarea celulară, grație capacității de a îndepărta stratul de celule moarte de la suprafața pielii.

PONT. Uleiul esențial de patchouli calmează suferințele provocate de artrită sau de gută. Se folosește prin masaj local, câteva picături încălzite în palmă și apoi aplicate pe locul dureros.