Main menu

header

815 9 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Tezaurul medicinei antice chineze dă la iveală plante de o importanță majoră pentru sănătate, cercetările asupra acestora confirmând utilizarea lor străveche. Printre vindecătorii naturii care au demonstrat proprietăți terapeutice remarcabile se numără corydalis.

Acționează împotriva a trei tipuri de durere

Rădăcinile de corydalis au fost studiate intens din perspectiva tratării durerii, iar rezultatele de dată recentă au pus în evidență capacitatea plantei de a menține efectele în timp, pe lângă ameliorarea acestora, notează un articol publicat în revista „Current Biology”. Practic, prin intermediul ingredientului numit dehidrocoribulbină, „planta acţionează împotriva a trei tipuri de durere care afectează oamenii, cea acută, inflamatorie sau cronică”, detaliază expertul Olivier Civelli, de la Universitatea din California, SUA. Pacienții pot apela la capsule cu corydalis, care pot fi utilizate în doze de maximum zece grame zilnic.

Ușurează crampele menstruale

Rădăcina de corydalis este utilizată prin tradiție pentru tratarea ulcerului peptic și ușurarea crampelor menstruale, notează verywellheath.com. Rădăcina de plantă, sub formă de extract lichid, care se găsește în magazinele cu profil naturist, se poate administra în trei reprize zilnic, în cantitate de o jumătate de linguriță, la recomandarea specialistului. De asemenea, potrivit rezultatelor unor cercetări de amploare, corydalis are efect benefic asupra sistemului nervos, tratând depresia moderată, problemele mintale de gravitate scăzută, precum și tulburările emoționale.

Scade tensiunea arterială

Grație capacității sale de a acționa ca sedativ, corydalis are efect în anumite afecțiuni cardiovasculare, calmând aritmiile, reducând diferite dezechilibre, reglând tensiunea arterială și atenuând crizele cardiace minore. În același timp, prin efectul antispasmodic, planta acționează pentru calmarea spasmelor intestinale. Se poate bea ceai de corydalis, preparat din o rădăcină de plantă fiartă timp de 30 de minute într-un litru de apă, rădăcina fiind în prealabil fiartă în oțet, pentru a se potența compușii pe care îi conține.