Main menu

header

842 9 1de Călin Popa şi Anca Flondor

Un mare număr de studii clinice şi cercetări ştiinţifice au demonstrat faptul că peliniţa are o arie largă de acțiuni benefice în tratarea unor afecțiuni dintre cele mai frecvente și mai grave.

Distruge celulele canceroase

Pelinița poate fi utilizată ca tratament complementar în terapiile medicale clasice ce vizează tratarea cancerului. Una dintre cele mai importante substanţe ale plantei este artemisinina, care, potrivit experților internaționali, are capacitatea de a distruge celulele canceroase din corp, demonstrând și un caracter selectiv - atacă doar celulele „rele”, nu și pe cele sănătoase. În aceste condiții, pelinița este studiată intens și constant din perspectiva calităților non-toxice, fiind recomandată ca adjuvant în tratarea mai multor forme de cancer, cu accent pe leucemie, cancer la colon, melanom, cancer la sân, ovare, prostată, ficat și rinichi. Prin acţiunea sa, planta reduce creşterea tumorilor, împiedică dezvoltarea metastazelor, sporind, totodată, activitatea celulelor responsabile cu anihilarea agresorilor. Totodată, amintita artemisină s-a dovedit eficientă odată cu integrarea în protocoale de tratament pentru boala Lyme.

Elimină paraziții intestinali

Alături de acțiunea anticancer, pelinița a demonstrat că poate fi eficientă pentru stimularea digestiei și ameliorarea unor afecțiuni la acest nivel - planta acționează benefic în cazuri de diaree, indigestie, gastrită, crampe ale stomacului, contribuind semnificativ și la eliminarea paraziților intestinali, întrucât are acțiune antiinfecțioasă. De asemenea, pelinița este un excelent analgezic, cu efecte demonstrate împotriva durerilor articulare, de spate sau de ceafă, generate de pozițiile de lucru nepotrivite, precum și a migrenelor persistente, acțiunea antiinflamatoare a plantei adăugându-se acestei acțiuni benefice. Disponibilă sub formă de capsule, ceai şi tinctură, peliniţa se administrează după indicațiile fiecărui produs în parte.

Pelinița este un renumit hepatoprotector, apărând ficatul de efectele acumulării toxinelor