Main menu

header

843 9 2de Ștefania Băcanu şi Adrian Pătrăuceanu

Siminichia, care se mai numește Senna sau Regina Ierburilor, este o plantă cu proprietăți laxative și chiar purgative, datorită uleiului esențial din compoziție. În uz medicinal se folosește ca antimicrobian, astringent și chiar antihemoroidal. În acest sens, se utilizează frunzele, fructele și rădăcina.

Vă scapă de hemoroizi

Siminichia este folosită în medicina tradițională arabă, indiană, europeană și chineză ca tratament împotriva hemoroizilor, pentru că are în compoziție glicozide ce contribuie la distribuția electroliților și la curățarea intestinului gros, a colonului. Frunzele sunt un remediu excelent împotriva constipației cronice, cresc funcția motorie, tratează colonul iritabil, ajută la eliminarea resturilor din organe și la înmuierea materiilor fecale, astfel defecația se face mai ușor, fără a se ajunge la fisuri anale sau stări dureroase. Se recomandă planta sub formă de infuzie, câte o linguriță cu rădăcină de siminichia, adăugată la 300 ml apă fiartă. Se consumă călduță, dimineața și seara, timp de șapte zile, până se reglează defecația. Se folosește și decoctul, tot din rădăcină, pentru spălături locale, atunci când hemoroizii devin dureroși. Se pun la înmuiat 50 g plantă în 600 ml apă, timp de patru zile. A cincea zi se așază vasul pe foc și se dă compoziția într-un clocot. Se strecoară și se lasă la răcit. Apoi, se fac spălături locale, de două ori pe zi, după igiena zilnică, timp de o săptămână. În caz de nevoie, se reia tratamentul după cinci zile de pauză.

Rezolvă pitiriazisul

Ca uz extern, frunzele de siminichia sunt folosite pentru vindecarea anumitor afecțiuni ale pielii, cum ar fi herpesul, acneea sau pitiriazisul, datorită proprietăților antibacteriene și de combatere a inflamațiilor. Este recomandată tinctura din frunze verzi, proaspete. 30 g plantă se pun într-un vas cu capac, peste care se adaugă 400 ml alcool de 40 de grade. Se închide ermetic și se pune la rece pentru următoarele cinci zile. A șasea zi, se ia vasul, se strecoară tinctura obținută și se folosește prin tamponare pe zonele cu probleme, inclusiv pentru picioare umflate sau monturi. De regulă, puteți folosi tinctura seara, când stați în casă, dar nu este o regulă. Este important să vă țineți de tratament, cel puțin zece zile, cu reluare după alte zece zile de pauză.

Siminichia nu se administrează copiilor sub 14 ani, gravidelor, mamelor care alăptează, pacienților cu boli inflamatorii intestinale, cu hemoragii gastrointestinale, afecțiuni hepatice și renale și ocluzii intestinale

Topeşte kilogramele

Datorită proprietăților detoxifiante care elimină toxinele acumulate în organism, siminichia stimulează pierderea în greutate și topirea grăsimilor. Consumul regulat de plantă stimulează metabolismul și îmbunătățește digestia. Se recomandă ceaiul de siminichia, dimineața, pe stomacul gol, timp de 14 zile. În cazul în care nu ați obținut rezultatele dorite, se continuă până la trei săptămâni. Planta este amară, ceea ce înseamnă că, este posibil să nu vă placă gustul ceaiului, așa că, dacă nu-l puteți bea, puneți o linguriță cu miere. Încercați să nu îl faceți prea concentrat, pentru că poate fi toxic. Astfel, la o cană de 250 ml, puneți 15-20 g plantă și lăsați apa să dea într-un clocot, apoi stingeți și lăsați lichidul să se răcească.