Main menu

header

857 6 1de Ștefania Băcanu şi Claudia Mîţoi

Cum putem trata cancerul natural, pe baza plantelor și a alimentelor alese cu grijă? Marius Văduva, nutriționist specializat în nutriție oncologică, onco-terapeut și co-fondator al metodei Detox Nutri Fit, a fost propriul său fitoterapeut, luptându-se să trăiască, învingând o infecție cronică luată dintr-un spital din București. A avut 16 operații, dar, într-un final, plantele l-au ajutat. La fel și pe soția lui, Annemarie, care a învins cancerul cu metoda Detox Nutri Fit. Așa a decis să sprijine și alți pacienți care au reală nevoie de ajutor, nu doar în cancer, ci și în diabet, osteoporoză și chiar în boli autoimune.

„Toate bolile pornesc de la un deficit de minerale și vitamine, coenzime și acizi grași”

857 6 3- Ce este Onco-Fitoterapia?

- Onco-Fitoterapia va fi o viitoare ramură a fitoterapiei care se va ocupa de mijloacele de prevenire și combatere a cancerului cu ajutorul plantelor anticancerigene. Momentan, Clinica Detox Nutri Fit este pionieră în acest domeniu ca și în Onco-Nutritie. Un astfel de tratament devine vital atunci când descoperi o boală oncologică sau alte probleme de sănătate. Important este să nu accepte niciun pronostic negativ și să fie convins că această boală poate fi învinsă exact ca oricare alta. Credința în tratamentul ales este foarte importantă, indiferent de calea aleasă.

- Se poate folosi și ca metoda de prevenție?

- Metoda Detox Nutri Fit se poate folosi și ca metodă de prevenție. Toate bolile pornesc de la un deficit de minerale și vitamine, coenzime și acizi grași. Recomandăm pacienților un consult anual pentru a vedea exact deficitele organismului și pentru a le putea personaliza tratamentul. Tot ce recomandăm în clinică este personalizat. În cărțile noastre „Cum m-am vindecat de cancer prin metoda Detox Nutri Fit”, facem recomandări din plantele anticancer pe care le-a luat soția mea ca să se vindece. Ea nu a făcut nicio ședință de chimioterapie, a avut o tumoră ovariană malignă de 14 centimetri cu un risc înalt de metastazare.

„Sfecla fiartă are un indice glicemic mare și este interzisă!”

857 6 2- Care sunt plantele care pot fi folosite ca tratament împotriva cancerului?

- Am primit de curând toate autorizațiile pentru a produce suplimentul Onco-Detox pe care îl avem deja în magazinul nostru online, dar și în plafar. Acest supliment de chimioterapie vegetală conține 17 variante luate de soția mea, atunci când a avut cancer. Acesta merge foarte bine administrat în boală alături de Dia-Detox, un produs destinat scăderii nivelului de glucoză din sânge și de Osteo-Detox, recomandat remineralizarii oaselor în prevenția metastazării cancerului în oase. Annona Muricata (Graviola) a fost testată în mai multe țări pentru proprietățile ei anticancerigene, confirmate de nouă companii farmaceutice străine pentru creșterea activității celulelor NK Natural Killer cu până la 300%. Acestea sunt responsabile în organism cu distrugerea celulelor tumorale. Alte plante anticancerigene sunt pau d’arco, salvestrolii, pelinița, tămâia, vâscul, astragalusul, scorțișoara, acidul Alfa-Lipoic, pudra de Acai, gheara mâței, gheara diavolului, turmericul activat, yucca, uleiul de chimen negru, negrilica, licopenul, năpraznicul, quercetina, aronia și altele descrise în cărțile noastre.

- Ce alimente trebuie să scoatem din rutină și ce să introducem?

- Sunt interzise zahărul, lactatele, carnea (orice proteină animală), grăsimile saturate, uleiul de cocos, uleiul de palmier, ouăle, fructele foarte dulci, dar și cele foarte acre, germenii, cerealele germinate etc. Din momentul diagnosticării, este nevoie de minimum șase luni de restricții alimentare stricte. 50% din lupta anticancer se bazează pe nutriția care se alătură celor patru stâlpi ai vindecării. Secretul este ca toți acești stâlpi descriși în cursurile noastre să fie făcuți concomitent. Să ținem cont și de indicele glicemic al alimentelor și aici specificăm că berea are un indice glicemic mare, 110, la fel și cartofii prăjiți, mierea și zahărul alb/brun. Sfecla roșie fiartă are un indice glicemic mare de 65 și este interzisă în cancer. Cele mai importante alimente anticancer sunt varza rosie, usturoiul negru, morcovii cruzi, afinele, pudra de afine, aronia deshidratată, broccolii, ceapa roșie, soia nemodificată genetic, uleiul de cătină, ulei de in, kiwi, pudra de scorțișoară, polenul crud, cereale integrale negerminate fără zahăr sau fructe confiate, nucile, migdalele, oregano uscat, pudra de roșcove, lintea neagră, fasolea neagră, quinoa neagră, murele, pudra de acai, ananasul crud și altele pe care le găsiți pe www.detoxnutrifit.ro.

„Pudra de baobab conține mai mult fier decât carnea roșie”

857 6 4- În ce constă protocolul anticancer natural în timpul chimioterapiei?

- În timpul chimioterapiei avem un protocol special de combatere a anemiei, a durerilor, deparazităm pacientul, alcalinizăm pacientul, reglăm deficitele de minerale și vitamine. În ziua dinainte de chimioterapie, în ziua chimioterapiei și o zi după, se vor întrerupe toate suplimentele, cu excepția celor pentru anemie, circulație și cele care vin în completarea mineralelor deficitare din corpul pacientului.

- Dar după terminarea şedinţelor de chimioterapie?

- Planul nutrițional este personalizat în funcție de pacient. Recomandăm polenul crud, drojdia inactivă și semințele de cânepă, sucul de morcovi cruzi, sucul de sfeclă roșie crudă, sucul de varză roșie și, zilnic, salata bio anticancer din varză roșie, sfeclă roșie crudă, radicchio, conopidă crudă, broccoli, tofu afumat, ceapă verde, țelină, ridichi, măsline, salată verde, ceapă roșie, roșii cherry, mărar și praz. În ceea ce privește sursele alimentare de fier acceptate în cancer, menționăm semințele de susan, tinctura de aronia, fisticul, năutul, nucile și pudra de baobab ce conține mai mult fier decât carnea roșie.

- Ce urmează după vindecare?

- După vindecare, pacientul va avea o dietă strictă în următorii 1-2 ani, în funcție de tipul de cancer și va continua să ia minerale și vitamine în funcție de deficitele pe care le mai are.

„Credinţa în tratamentul ales este importantă, indiferent de calea aleasă“

„50% din lupta anticancer se bazează pe nutriția care se alătură celor patru stâlpi ai vindecării“

„Năpraznicul elimină radiaţiile din corp după radioterapie“

857 6 5- Cum pot fi combătute reacțiile, efectele negative ale chimioterapiei?

- În chimioterapie apar anemia, constipația, nevralgii, lipsa poftei de mâncare etc. Noi încercăm să refacem microbiomul cu probiotice și să combatem anemia cu polen crud, ulei de cătină, extracte de carpen, măceșe și tamarix și Globy Forte, un antianemic natural 100% care contribuie la sinteza hemoglobinei, asigurând nivelul optim de hematii, necesar oxigenării celulelor. Împotriva căderii parului preparăm un ulei special care oprește căderea părului. Pentru durere, recomandăm gheara diavolului, salidol, ulei de chimen negru care are efect analgezic și neem care reduc și nivelul zahărului din sânge. Recomandăm fierul non-hem. Năpraznicul și andrographisul sunt plantele care ajută la eliminarea radiațiilor din corp după radioterapie.

„Organismul uman începe, cu vârsta de 25 de ani, un proces de Regresie - Îmbătrânire - Oxidare, iar antioxidanții se găsesc doar în legume și fructe. Aici, avem pe primele locuri dragons blood, triphala pudra organică, sumac raw, cuișoare măcinate, oregano uscat, scorțisoară, pătrunjelul uscat, busuiocul uscat și semințe de chia neagră“