Main menu

header

864 7 2de Camelia Onciu

Multe persoane, care sunt predispuse la răceli în lunile de iarnă, caută o alternativă naturală pentru a opri problemele respiratorii, în special nesuferita tuse cronică uscată. Aceste siropuri medicinale din ceapă și usturoi sunt gustoase, pot fi preparate acasă și vă vor fi de mare folos.

Ceapa conține un antibiotic natural

864 7 3Ceapa conține alicină, compus care este un antibiotic puternic și natural. De asemenea, reduce inflamația și fluidizează secrețiile, făcând tusea mai productivă. Mierea nu numai că adaugă remediului un gust minunat, dar și calmează gâtul și previne infecțiile virale. Încercați să nu aruncați prea multe foi de ceapă, cele mai bune substanțe se găsesc la exteriorul bulbului. Ingrediente: 1 ceapă (roșie) și 1 cană cu miere (crudă). Mod de preparare: tăiați ceapa și puneți-o într-un borcan. Turnați mierea peste ceapă. Puneți capacul și agitați borcanul pentru a distribui uniform mierea. Lăsați borcanul să stea la temperatura camerei timp de 8-12 ore. Luați una până la trei linguri cu sirop (partea lichidă) de mai multe ori pe zi (sau la nevoie), până când simptomele dispar. Se poate păstra la frigider până la două zile.

Leac usturoiat fără efecte secundare

Multe persoane care suferă de alergii sau care răcesc foarte des caută o alternativă naturală pentru a opri tusea cronică uscată. Acest sirop de tuse de casă combină puterea antibiotică și antiinflamatoare a usturoiului, fără efectele secundare potențiale care vin la pachet cu siropurile comerciale pentru tuse. Remediul oferă o calmare puternică a căilor respiratorii și poate fi făcut peste noapte. Ingrediente: 24 căței de usturoi (curățați), 3 litri de apă, 1 cană cu miere. Mod de preparare: zdrobiți cățeii de usturoi și puneți-i într-o cratiță. Adăugați un litru de apă rece și lăsați să fiarbă 20 de minute. Turnați amestecul rezultat într-un borcan, închideți capacul și lăsați la infuzat peste noapte. A doua zi dimineața turnați amestecul într-o oală cu 2 litri de apă și aduceți la fierbere până când lichidul scade la jumătate din volumul inițial. Adăugați o cană cu miere și mențineți focul la 43 de grade Celsius pentru a îngroșa siropul, amestecând din când în când. Luați siropul de pe foc, puneți-l în sticle mai mici și lăsați-l să se răcească înainte de utilizare. Consumaţi o lingură din acest sirop la fiecare trei ore sau la nevoie, pentru a ameliora tusea. Doza poate fi ajustată în funcție de severitatea tusei și răspunsul individual. Remediul poate fi păstrat la frigider timp de câteva săptămâni.