Main menu

header

884 7 3de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Supranumită „arborele-miracol”, moringa este cu adevărat o minune a listei vindecătorilor naturii, cu proprietăți asupra sănătății organismului uman care se extind de la piele și păr până la protejarea ficatului.

Accelerează procesul de „reparare” a ficatului

Moringa a fost folosită de secole în medicina naturistă, grație proprietăților sale medicinale și beneficiilor pentru sănătate. Planta este un redutabil antifungic, antiviral, antidepresiv și antiinflamator. Cu foarte puține efecte secundare cunoscute, moringa se adresează unui mare număr de afecțiuni și tulburări, prin bogăția de vitamine și minerale. Disponibilă sub formă de extract, planta este extrem de săracă în grăsimi și nu conține colesterol. Moringa protejează ficatul împotriva daunelor cauzate de unele medicamente și poate accelera procesul de reparare a acestui organ vital. În același timp, potrivit rezultatelor unor cercetări extinse, extractele de moringa conțin compuși care ajută la prevenirea dezvoltării cancerului, scrie medicalnewstoday.com.

Păstrează oasele sănătoase și puternice

Constipația, gastrita sau colita sunt afecțiuni împotriva cărora moringa are un efect certificat prin cercetări științifice. Proprietățile antibiotice și antibacteriene ale plantei inhibă creșterea diverșilor agenți patogeni, iar conținutul său ridicat de vitamina B ajută la digestie. Extractele de moringa sunt cunoscute pentru capacitatea de a combate cu succes infecțiile cauzate de Salmonella, Rhizopus sau E.coli. În același timp, prin conținutul complex de minerale, planta ajută la menținerea oaselor sănătoase și puternice. Împreună cu proprietățile sale antiinflamatorii, extractul de moringa este un aliat în tratarea unor afecțiuni precum artrita și poate, de asemenea, vindeca oasele deteriorate. Totodată, planta este utilizată împotriva depresiei, anxietății, tulburărilor de dispoziție și oboselii cronice, întrucât reface rezervele de energie ale organismului.

Scut împotriva constricțiilor bronșice

În cadrul unor teste clinice, moringa a demonstrat capacitatea de a reduce cantitatea de glucoză din sânge, precum și a proteinelor din urină - acest efect a îmbunătățit nivelul hemoglobinei la voluntarii testați. Pe de altă parte, planta este remarcabilă împotriva crizelor de astm și poate proteja împotriva constricțiilor bronșice. De asemenea, s-a dovedit că planta ajută la o mai bună funcționare a plămânilor și la o respirație ameliorată. În același timp, administrarea de extract de moringa, la recomandarea și în dozele prescrise de specialist, scade riscul pietrelor la rinichi, grație prezenței antioxidanților în această plantă. De altfel, aceiași compuși susțin vederea, opresc dilatarea vaselor retiniene, previn îngroșarea membranelor capilare și inhibă disfuncția retinei.

Antioxidanții din extractul de moringa previn leziunile cardiace și mențin o inimă sănătoasă

Detoxifică şi hrăneşte tenul

Moringa are numeroase utilizări externe. De pildă, extractul de plantă ajută la închiderea rănilor și reduce aspectul cicatricilor. De asemenea, uleiul de semințe de moringa este benefic pentru protejarea părului împotriva radicalilor liberi, menținându-l curat și sănătos. În plus, planta conține proteine, fiind utilă pentru menținerea sănătății tenului. De asemenea, moringa conține compuși hidratanți și detoxifianți, care, la rândul lor, stimulează pielea și părul.