Main menu

header

899 8 1de Camelia Onciu

Cafeaua proteică devine rapid un element de bază nutrițional în lumea fitnessului și a sănătății. Acest amestec delicios oferă un triplu beneficiu: este un răsfăț pentru papilele gustative, asigură energia și impulsul mental atât de necesare și vă ajută să aveți o muscu- latură sănătoasă.

Accelerează metabolismul

Cafeaua proteică este o cafea normală, la care a fost adăugată pudră de proteine cu beneficii nutriționale, și este recomandată pentru un stil de viață activ. Se prepară ca orice cafea sau shake și se savurează dimineața. De ce este o cafea altfel? Pentru că adaosul de proteine transformă licoarea clasică într-una cu mai multe avantaje. În primul rând, accelerează pierderea în greutate. Are un conținut foarte scăzut de calorii și practic nu are grăsimi. Fiecare porție de cafea proteică cu gheață, de exemplu, conține aproximativ 80 de calorii. Apoi, cofeina care se găsește din abundență în cafeaua proteică este un suprimant binecunoscut al apetitului. Cercetările au arătat că poate accelera metabolismul cu 3% până la 11%.

Regenerează mușchii

899 8 2Cafeaua proteică este o modalitate excelentă de a construi masă musculară. Cu cât aveți mușchi mai dezvoltați, cu atât veți arde mai multe calorii și grăsimi. Un volum sănătos de mușchi este crucial în regimul de slăbire. Din păcate, pierderea musculară apare treptat din cauza lipsei de exerciții fizice, a consumului excesiv de alcool, a malnutriției, a îmbătrânirii. Cafeaua proteică ajută la prevenirea pierderii masei musculare, în special a celei legată de îmbătrânire. Când este combinată cu o dietă sănătoasă și cu exerciții fizice regulate, nu numai că poate încetini procesul de pierdere a mușchilor, dar îl poate și inversa. Potrivit Healthcare Weekly, cea mai bună strategie pentru a preveni pierderea musculară este cafeaua proteică cu leucină, un tip de proteină care ajută la regenerarea musculară. Leziunile, inflamațiile și acumularea de hormoni ai stresului vă pot supune mușchii, tendoanele și țesuturile la mari dureri. S-a descoperit că o combinație de cafea și pudră de proteine ajută la ameliorarea durerilor musculare, a spasmelor și a durerii, mai ales după un antrenament intens. Cafeaua este un compus catabolic, ceea ce înseamnă că ajută la descompunerea și eliberarea energiei necesare mușchilor. Din păcate, acest lucru poate duce la o acumulare de cortizol, un hormon al stresului. Pudra de proteine, dimpotrivă, are proprietăți anabolice, ajutând la reconstruirea și refacerea energiei pierdute și a țesutului muscular. Acest echilibru bipolar al efectelor cafelei cu pudră de proteine face minuni în durerile musculare.

Calm, relaxare și un somn mai bun

Cofeina este un excelent stimulent al funcțiilor creierului. De aceea, cei mai mulți oameni nu pot începe ziua fără o ceșcuță cu cafea. Anumite proteine, cum ar fi leucina (care se găsește în praful de zer), și cofeina declanșează adesea o producție crescută în organism de hormoni ai stării de bine, cum ar fi melatonina și serotonina. Melatonina vă ajută să adormiți mai repede și să aveți un somn mai lung. Serotonina este un neurotransmițător care poate influența funcțiile cognitive, inclusiv starea de spirit, memoria, libidoul, apetitul și comportamentul social. De asemenea, ajută la restabilirea stării de calm și relaxare. Astfel, cafeaua proteică previne apariția unor afecțiuni cognitive precum Alzheimer, demențe. Un studiu din 2002 a constatat că o ceșcuţă cu cafea poate reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer cu până la 65%.

Mai multă forță și agilitate

Se recomandă să beți cafea proteică cu 30 de minute sau chiar o oră înainte de antrenament pentru că oferă mușchilor agilitate și vitalitate. Cofeina este un agent vasodilatator, ceea ce înseamnă că încurajează vasele de sânge să se relaxeze, permițând să treacă un flux mai mare de sânge. Aceasta înseamnă că mușchii vor primi mai multă energie, oxigen și nutrienți de care au nevoie pe durata antrenamentului.

Mai puțină oboseală

Cofeina este excelentă înainte, în timpul și după antrenamente. Exercițiile prelungite vă pot afecta mușchii. Dar cafeaua proteică vă va face să vă simțiți mai puțin obosiți. Natura anabolică a proteinelor ajută la refacerea energiei consumate și la reconstrucția țesuturilor musculare. De asemenea, ajută la reducerea nivelului de hormoni de stres, cum ar fi cortizolul. Combinația tuturor acestor beneficii face ca recuperarea după antrenament să fie ușoară și fără probleme. Cafeaua eliberează căldură care ajută la denaturarea și descompunerea proteinelor. Aceasta înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la problemele asociate adesea cu digestia proteinelor. Mai exact, cafeaua reduce balonarea, constipația sau chiar gazele. Cafeaua proteică va fi manipulată de sucurile digestive din tractul gastrointestinal fără probleme. Acest lucru duce la absorbția rapidă a nutrienților, aminoacizilor și cofeinei, injectând un impuls instantaneu de energie.

Scade colesterolul rău

Consumul de cafea proteică este excelent pentru sănătatea cardiovasculară. Cofeina poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta accident vascular cerebral, atac de cord și alte afecțiuni cardiovasculare. Studiile au arătat că 54 de grame de proteine din zer pe zi pot scădea colesterolul rău, care este principala cauză a atacului de cord și a accidentului vascular cerebral. Cafeaua proteică reconstruiește și întărește mușchii, deci și pe cei ai inimii. Cafeaua conține și antioxidanți, micronutrienți care ajută la reducerea inflamației, unul dintre cei mai frecvenți factori de risc pentru problemele cardiace.

Alungă stresul

Cu toții avem nevoie de adrenalină din când în când. Cafeaua proteică joacă un rol-cheie în creșterea producției de adrenalină, hormon care poate întări sistemul imunitar. Pudra proteică ajută la reducerea hormonilor de stres, care la rândul lor îmbunătățesc funcționarea celulelor T, parte importantă a sistemului imunitar al organismului.

Pudra proteică se găsește în magazinele naturiste într-o mare varietate de sortimente. Este un amestec de proteine din zer (peste 90%) plus alte proteine, aminoacizi și vitamine, dar și arome diferite, de fructe, vanilie, scorțișoară, ciocolată, alune. Există și pudre proteice vegetale

Ouăle la micul dejun, o idee sănătoasă

Cercetările arată că un mic dejun bogat în proteine ajută la reducerea pierderii musculare cauzate de vârstă. Cafeaua cu proteine este o modalitate bună de a obține acele proteine atâta timp cât țintiți să obțineți o cantitate ideală de proteine, mai degrabă decât un surplus. Rețineți că puteți obține proteine la micul dejun și bucurându-vă de o cafea simplă și un strop de scorțișoară, alături de o masă echilibrată, acordând prioritate alimentelor integrale, bogate în nutrienți. Opțiunile bune de mic dejun bogat în proteine includ ouă, tofu sau amestec de linte și legume, ovăz, iaurt grecesc, fructe și nuci.

Ouăle la micul dejun, o idee sănătoasă

Cercetările arată că un mic dejun bogat în proteine ajută la reducerea pierderii musculare cauzate de vârstă. Cafeaua cu proteine este o modalitate bună de a obține acele proteine atâta timp cât țintiți să obțineți o cantitate ideală de proteine, mai degrabă decât un surplus. Rețineți că puteți obține proteine la micul dejun și bucurându-vă de o cafea simplă și un strop de scorțișoară, alături de o masă echilibrată, acordând prioritate alimentelor integrale, bogate în nutrienți. Opțiunile bune de mic dejun bogat în proteine includ ouă, tofu sau amestec de linte și legume, ovăz, iaurt grecesc, fructe și nuci.