de Georgiana Mihalcea
Batăile „în plus” ale inimii sunt normale și prezente în viața fiecăruia dintre noi, de multe ori le avem fără a ne da seama de prezența lor. Când acestea se repetă și sunt destul de intense, trebuie mers la medic, deoarece pot fi simptom pentru afecțiuni cardiace, ale tiroidei ori ale deficienței de calciu. Dincolo de cauzele organice, palpitațiile apar cu precădere la persoanele care consumă cafea, alcool, produse ce conțin cofeină, OTC-uri, au un stil de viață lipsit de odihnă și plin de stres emoțional. Vă prezentăm câteva soluții simple, vechi de când lumea și pământul, care vă pot ajuta în aceste momente.
Beți un ceai de levănţică
Băutura se prepară din floarea de levănţică, sub formă de infuzie. La 250 ml apă fiartă (clocotită) se adaugă 1-2 linguriţe cu floare. Ceaiul se consumă, în special, seara înainte de culcare.
Folosiți uleiul volatil de lavandă
Pe o bucăţică de zahăr cubic sau pe o linguriţă se pun 3-4 picături de ulei volatil de lavandă. Acest preparat se consumă, de preferinţă, cu două ore înainte de culcare. Uleiul de lavandă poate fi adăugat şi în baia de seară, având un efect liniştitor. Baia cu ulei de lavandă induce starea de relaxare.
Faceţi băi cu extracte de plante
O baie caldă înainte de a vă băga în pat s-ar putea să fie de-ajuns pentru declanşarea unui somn bun și de a scăpa de palpitații. Şi asta pentru că, în contact cu apa caldă, extremităţile corpului beneficiază de o mai bună vasodilataţie şi o circulaţie sangvină periferică mai bună. Astfel temperatura corpului se reglează, vă veți simți mai relaxați, iar somnul va fi mai bun.
Cocteil liniștitor
Amestecați bine 4 linguri cu mentă, 4 linguri cu gălbenele, 4 linguri cu roiță și 2 linguri cu rădăcină de valeriană. Luați 3 linguri din acest amestec și puneți-le într-o cană cu apă clocotită (250 ml). Lăsați la infuzat timp de o oră, îndulciți cu o linguriță cu miere și beți ori de câte bătăile inimii se intensifică.