Main menu

header

945 9 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Rudă” cu tomatele, akudjura sunt delicioasele „stafide ale deșertului australian” și au un gust puternic, de caramel, care le face ideale în gastronomie. Dincolo de această utilizare, fructul are nenumărate beneficii pentru sănătate.

Previne infecțiile

Akudjura sunt foarte bogate în vitamina C, un antioxidant de top, pe care organismul trebuie să-l primească din surse externe și care este implicat în creșterea imunității, protecția în fața radicalilor liberi și prevenirea infecțiilor și a mutațiilor celulare. Fructul, care se găsește și întreg, și sub formă de pulbere, în magazinele cu profil naturist, este o excelentă sursă de fibre dietetice, ceea ce îl recomandă împotriva durerilor de stomac, pentru o bună detoxificare a colonului și pentru echilibrul florei intestinale. Totodată, akudjura aduce organismului potasiu, ceea ce se traduce prin susținerea inimii și sistemului cardiovascular, având capacitatea de a scădea tensiunea arterială.

Leac pentru durerile în gât

Pulberea de akudjura este utilizată în mod tradițional ca terapie împotriva insomniei, întrucât are efect calmant asupra sistemului nervos. Se poate administra sub formă de ceai, preparat în conformitate cu indicațiile de pe ambalaj. În același timp, prin efectul antiinflamator, fructul poate reduce neplăcerile cauzate de durerile în gât, precum și suferințele cauzate de artrită. De altfel, akudjura are un renume bine consolidat pe direcția combaterii reumatismului, efect constatat în cazul pacienților care au consumat regulat acest fruct, notează drhealthbenefits.com.

Întârzie îmbătrânirea prematură

Akudjura conține mai mulți antioxidanți decât afinele, motiv pentru care fructul este considerat un superaliment. În aceste condiții, prezența akudjura în dietă previne îmbătrânirea prematură și ține la distanță bolile neurodegenerative. De asemenea, fructul aduce metabolismului seleniu, vitamine, minerale și calciu. Ușor de adăugat la amestecurile de pâine, biscuiți, salate, sosuri, diverse feluri de mâncare, akudjura furnizează și o cantitate însemnată de proteine, ceea ce recomandă consumul acestui fruct de vegetarieni și în general de toate persoanele care doresc să mențină un stil sănătos de viață.

Arbustul akudjura furnizează, alături de fructe, și mugurii florilor, care au gust de broccoli