Main menu

header

de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Plantă medicinală foarte apreciată, sulfina face parte din categoria vindecătorilor fără efecte secundare și cu acțiune certificată deopotrivă de rezultatele asupra sănătății pacienților și de cercetările științifice. 

Alungă insomnia

Sulfina este una dintre cele mai populare plante medicinale, inclusiv în România. În ciuda gustului său amărui, planta aduce beneficii multiple pentru sănătate. Este un excelent hepatoprotector, ajută la regenerarea țesutului hepatic şi susţine detoxifierea acestui organ vital, suplimentele și capsulele pe bază de sulfină fiind de folos persoanelor cu steatoză hepatică, hepatită acută şi cronică sau care fac tratamente cu medicamente. În plus, preparatele pe bază de plantă facilitează digestia, sulfina fiind indicată în caz de bilă leneşă. Una dintre acțiunile redutabile ale sulfinei este pe direcția menținerii sănătății aparatului circulator. Planta este faimoasă pentru capacitatea de a menţine tonusul şi integritatea vaselor de sânge, de a ajuta la fluidizarea sângelui și de a preveni trombozele. Efectul fluidizant sangvin şi vasodilatator recomandă această plantă persoanelor cu pusee de hipertensiune, întrucât scade riscul de infarct. Pe de altă parte, sulfina este un excelent calmant psihic, planta fiind folosită cu succes împotriva insomniei. Se poate utiliza sulfina sub formă de pulbere, obținută prin măcinarea fină a plantei. Se administrează câte o linguriță rasă, de trei ori pe zi, pe stomacul gol.

Vindecă aftele bucale

Ceaiul de sulfină e un remediu naturist excelent în caz de răceală, tuse, astm, căci ajută la eliminarea secreţiilor bronşice. Florile plantei sunt renumite pentru acţiunea astringentă, cicatrizantă, emolientă şi anticoagulantă, fiind recomandate ca tratament naturist împotriva aftelor bucale, în ameliorarea gingivitei, a abceselor dentare. Se clăteşte gura cu ceai concentrat de sulfină, de mai multe ori pe zi. Infuzia se prepară astfel: peste o lingură cu plantă uscată se toarnă o cană cu apă fierbinte. Se lasă vasul acoperit timp de zece minute, apoi se consumă ceaiul la temperatura camerei.