Main menu

header

953 7 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

În timp ce boabele de cafea sunt prăjite și procesate pentru a genera produsul pe care oamenii îl beau în fiecare dimineață, procesul schimbă gustul, aroma, culoarea și nivelul de nutrienți. Prin comparație, boabele de cafea verde rămân complet crude, astfel încât păstrează compuși cu beneficii de excepție.

Reglează sensibilitatea la insulină

Cu gustul său blând, asemănător ceaiului de plante, cafeaua verde vine ambalată cu o cantitate semnificativă de acid clorogenic, despre care se consideră că oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate. Pe lângă faptul că aceste boabe stau la baza unui supliment apreciat pentru potențialul său de a stimula pierderea în greutate, prezența în cafeaua verde a acidului clorogenic previne creșterile nivelului de zahăr din sânge, reglează sensibilitatea la insulină și accelerează metabolismul. De asemenea, bogate în antioxidanți, boabele de cafea verde îmbunătățesc performanța psihomotorie și cognitivă și previn boala Alzheimer. În același timp, consumul de cafea verde sporește eliberarea de dopamină, ceea ce se traduce prin îmbunătățirea stării de spirit, a atenției și vigilenței, reducând în paralel nivelul hormonului stresului.

Dilată vasele de sânge

Potrivit rezultatelor unor studii citate de netmeds.com, cafeaua verde ajută la reglarea tensiunii arteriale și susține performanța și rezistența persoanelor care practică exerciții fizice în mod regulat. În același timp, consumul zilnic de cafea verde s-a dovedit a fi un mijloc de a ține sub control tensiunea arterială, întrucât aceste boabe cu gust deosebit conțin compuși care dilată vasele de sânge. Totodată, ca băutură energizantă, cafeaua verde acționează ca un detoxifiant natural și ajută la eliminarea impurităților din organism, întărind, în paralel, sistemul imunitar. Tot în dreptul cafelei verzi, literatura de specialitate menționează capacitatea de a combate dau- nele provocate de radicalii liberi, diminuând astfel riscul de cancer. Studiile internaționale au pus în evidență faptul că acidul clorogenic din aceste boabe previne formarea celulelor tumorale.

Cafeaua verde protejează pielea de razele UV dăunătoare