Main menu

header

956 7 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Pădurea tropicală amazoniană găzduiește zeci de alimente unice, dintre care unele câștigă rapid popularitate în toată lumea. Un exemplu este cupuaçu, un copac care produce un fruct bogat în nutrienți, delicios, dar mai ales generator de beneficii pentru sănătate.

Previne sindromul metabolic

Cupuaçu, fructul național al Braziliei, este un rod înrudit cu cacaua și cu aromă de ciocolată combinată cu ananas - așadar, un deliciu culinar. Pe de altă parte, fructul este foarte bogat în antioxidanți și numeroși nutrienți care au certe beneficii pentru buna funcționare a organismului. Potrivit rezultatelor cercetărilor efectuate de oamenii de știință, prezența cupuaçu în dietă este de natură să combată radicalii liberi, ale căror niveluri ridicate sunt legate de inflamație, obezitate și multe alte afecțiuni cronice. Un studiu pe animale de laborator a confirmat capacitatea extractului de fruct de a scădea semnificativ markerii inflamației și stresul oxidativ al exemplarelor testate. Totodată, cupuaçu ajută la gestionarea nivelului de zahăr din sânge, prevenind diabetul și sindromul metabolic.

Regenerează epiderma

Sursă excelentă de fibre, cupuaçu susține sănătatea intestinului, prelungește senzația de sațietate și combate cu succes obezitatea. De asemenea, pe lângă detoxifica- rea naturală pe care o promovează, fibrele sunt utile și în echilibrarea nivelului de colesterol din sânge. Disponibil și sub formă de suplimente sau pulbere, cupuaçu pune la dispoziția sănătății și frumuseții un unt de excepție, care se extrage din semințele fructului și care este bogat în fitosteroli, polifenoli şi acizi graşi. În aceste condiții, produsul are numeroase beneficii pentru pielea uscată, deshidratată, matură: îmbunătăţeşte elasticitatea şi previne apariţia ridurilor, combate radicalii liberi care oxidează celulele şi determină îmbătrânirea, protejează şi susţine bariera naturală a tenului, regenerează epiderma. În același timp, untul de cupuaçu menţine supleţea, elasticitatea şi hidratarea părului, fiind benefic în special pentru părul uscat, deteriorat, vopsit, rebel.

PONT. Antioxidanții din cupuaçu sunt de folos în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare, îmbunătățind sănătatea inimii.