Main menu

header

965 9 2de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Înregistrată ca plantă medicinală pentru prima dată în jurul anului 100 î.Hr., fang feng este un remediu natural de excepție, cu efecte benefice asupra sângelui și sistemului imunitar.

Stimulează circulația fluidelor corporale

În medicina tradițională chineză, fang feng se încadrează în categoria plantelor medicinale care pot trata stadiile incipiente ale bolilor ce afectează tractul respirator superior - ochii, urechile, nasul, gâtul și pielea. Prin efectul său benefic, acest vindecător natural restaurează temperatura corpului afectat de răceală, stimulează circulația fluidelor corporale și încetinește reacțiile acute. Pe de altă parte, planta poate detoxifica organismul și are un efect tonic, accelerând vindecarea. Totodată, suplimentele pe bază de rădăcină de plantă ameliorează migrenele, tensiunile corporale, durerile în gât și diminuează febra. De asemenea, fang feng are un renume consolidat pe direcția reducerii inflamațiilor, a stimulării sistemului imunitar și a îmbunătățirii circulației sangvine.

Ameliorează rigiditatea spatelui

Fang feng este un remediu utilizat prin tradiție împotriva iritațiilor și unor afecțiuni ale pielii, cum sunt urticaria, erupțiile cutanate sau eczemele. De asemenea, un tratament naturist pe bază de fang feng este recomandat în cazuri de dureri articulare și spasme ale tendoanelor, precum și pentru tratarea rigidității din zona cefei sau spatelui. Pe de altă parte, planta este un remediu cu rezultate certificate în timp împotriva indigestiei, a stărilor de greață și vărsăturilor, precum și a durerilor abdominale cauzate de funcționarea defectuoasă a ficatului și splinei. În plus, suplimentele pe bază de plantă contribuie la energizarea organismului și la combaterea oboselii cronice. Fang feng este de obicei comercializată sub formă de pudră sau capsule. Bucăți uscate de rădăcină de plantă sunt disponibile în unele piețe asiatice și în magazine specializate.

În general, doza zilnică recomandată de fang feng este de maximum 9 grame