Main menu

header

976 6 1de Carmen Bădulescu şi Gabriela Comşa

Uleiul de cassia este înrudit cu cel de scorțișoară, cu o aromă puternică și cu efecte extraordinare pentru organism. Mirosul inconfundabil este foarte condimentat, de aceea, trebuie folosit în cantități mici, pentru a nu crea efecte nedorite. Uleiul de cassia este utilizat de sute de ani, datorită proprietăților benefice, în special pentru calmare și liniștire. În timp, i-au fost descoperite și alte întrebuințări, fiind folosite și azi cu succes.

Calmează pielea iritată

Uleiul de cassia se numără printre condimentele pe care Orientul le exportă încă de acum 4.000 de ani. Recunoscută pentru proprietățile sale reconfortante, afrodiziace și antiinflamatoare, cassia este menționată în farmacopeeile Greciei și ale Romei antice, dar și în scrierile tradiționale chineze, încă de acum 2.000 de ani. În Antichitate, i se mai spunea uleiul sacru, fiind considerat un ingredient care, consumat frecvent, aduce nemurirea. În zilele noastre, i-au fost atribuite și alte proprietăți, descoperite în timp: virucide, bactericide, fungicide, expectorante și antispasmodice. Având o aromă caldă, dulce și ușor mentolată, uleiul de cassia calmează pielea iritată, dacă este aplicat local, ajută inclusiv în cazul arsurilor solare. Astfel, puneți două-trei picături de ulei în palme și masați zona cu probleme până când acesta intră în piele. Aveți grijă să nu agresați țesutul. Repetați dimineața și seara, trei-patru zile, până când pielea își recapătă textura. De asemenea, utilizarea lui ajută și la detensionarea musculaturii, la tratarea contracturilor, a durerilor articulare și la stimularea circulației sangvine. La fel, faceți masaj local, trei-patru minute, fără să apăsați. Veți observa rezultatele după primele utilizări. Tot pentru masaj, puteți amesteca patru-cinci picături de ulei de cassia, cu 10 ml ulei de migdale, pentru eliminarea stresului și activarea stării de bine. Și în apa de baie puteți pune cinci picături cu ulei de migdale sau de tămâie, plus cinci, șase picături de ulei de cassia. De preferat seara, înainte de culcare. Vă va ajuta să vă liniștiți și să aveți un somn odihnitor.

Util în disfuncțiile aparatului reproductiv

Foarte bogat în cinamaldehide, datorită proprietăților antibacteriene cu spectru larg, uleiul de cassia luptă împotriva infecțiilor bacteriene, fungice, virale și parazitare, singur sau în diverse combinații. De exemplu: două-trei picături amestecate într-un pahar cu apă, dimineața pe stomacul gol, vă va ajuta la digestie și la eliminarea paraziților intestinali. Pentru dureri și arsuri abdominale, combinați două picături de ulei de cassia, cu trei picături de ulei esențial de lămâie, într-un pahar cu apă călduță. Repetați procedura cel puțin trei-patru zile, până vă veți regla tranzitul intestinal. Apoi, preventiv, puteți consuma de una-două ori pe săptămână o jumătate de linguriță cu ulei de cassia, tot dimineața, înainte de masă. Este eficient în problemele renale, în disfuncțiile aparatului reproductiv, tratează infecțiile urinare și este un adjuvant excelent pentru diabetici, deoarece ajută la reglarea glicemiei. Din punct de vedere energetic, uleiul de cassia este un stimulator foarte puternic, ce protejează sistemul nervos, stimulează creierul și încălzește corpul. Pentru migrene sau cefalee, puteți folosi masajul cu ulei de cassia, fiind un tonic excelent. Este bun inclusiv pentru cei mici, dar în cantitate mică. O picătură pusă în palme, încălzită foarte bine, aplicată pe pielea bebelușului, îl va ajuta să doarmă mai bine. Intern, calmează crampele bebelușilor care suferă de colici. 

Dacă puneţi câteva picături de ulei de cassia în apa de baie, veţi observa cum vi se va schimba starea de spirit. Oboseala şi stresul vor fi înlocuite de relaxare şi bună dispoziţie

Grație gustului dulce și aromat, uleiul de cassia este un înlocuitor excelent pentru scorţişoară şi poate fi utilizat inclusiv la gătit, în prepararea specialităților de panificație, dar și într-o mare varietate de aperitive și deserturi

Opreşte căderea părului

Toamna, cei mai mulți dintre noi se confruntă cu ruperea sau căderea excesivă a părului. Uleiul de cassia ajută la regenerarea firului de păr și la împiedicarea calviției. Se face un amestec din cinci-șase picături de ulei de cassia, cu o linguriță cu ulei de nucă și încă una cu ulei de avocado. Soluția obținută se aplică pe rădăcina firului de păr, se acoperă capul cu un prosop și se lasă așa trei-patru ore. După, se spală părul normal, se clătește bine și se aplică o mască hrănitoare. Pentru efecte rapide și vizibile, tratamentul se face de două ori pe săptămână, o lună întreagă, iar după o pauză de 30 de zile, se reia. Tot pentru păr, puteți face o mască dintr-o linguriță cu ulei de cassia și un gălbenuș sau două, în funcție de lungimea părului. Aplicați compoziția pe toată lungimea părului, masați bine și lăsați-o să acționeze cel puțin o oră. Repetați procedura de două ori pe săptămână și vă veți recăpăta strălucirea podoabei capilare. Astfel, firul de păr va arăta mult mai sănătos.