Main menu

header

988 7 2de Georgiana Mihalcea

Ridichea Daikon, cunoscută și sub denumirea de „ridiche albă”, este o legumă rădăcinoasă cu o istorie lungă în bucătăria asiatică, mai ales în Japonia și China. Cu un gust ușor picant și o textură crocantă, Daikonul nu doar îmbogățește gustul preparatelor, ci și aduce o serie de beneficii impresionante pentru sănătate. Integrarea ei în dietă poate aduce o serie de avantaje, de la sprijinirea sistemului imunitar la o digestie și o piele sănătoase.

Topește kilogramele în plus

Fiind o legumă cu conținut scăzut de calorii și bogată în fibre, ridichea Daikon poate ajuta la pierderea în greutate. Fibrele alimentare oferă o senzație de sațietate, reducând astfel apetitul și consumul excesiv de calorii. De asemenea, nu conține grăsimi și nici colesterol. O salată de ridiche albă este binevenită la orice masă, pentru că această legumă ajută la digerarea uleiurilor și grăsimilor. Ridichea Daikon este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. De exemplu, este bogată în vitamina C, care sprijină sistemul imunitar și absorbția fierului. De asemenea, conține vitamina A, care este bună pentru sănătatea ochilor și a pielii, precum și vitamine din complexul B, necesare pentru metabolismul sănătos al carbohidraților, grăsimilor și proteinelor.

Vă scapă de constipaţie

Fibrele din ridichea Daikon mențin sănătatea tractului digestiv, prevenind constipația și promovând tranzitul intestinal regulat. De asemenea, are un conținut semnificativ de apă, ceea ce contribuie la hidratarea și lubrifierea intestinelor. Se poate păstra și deshidratată, fiind chiar mai eficientă decât în stare crudă, pentru că, prin uscare, devine mai bogată în substanțe nutritive.

Scade riscul de boli cardiovasculare

Consumul regulat de ridiche Daikon poate ajuta la menținerea sănătății sistemului cardiovascular. Aportul său scăzut de grăsimi și colesterol, combinat cu aportul ridicat de potasiu, poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Ridichea Daikon cuprinde numeroși compuși antioxidanți, cum ar fi flavonoidele și compușii sulfurici, care combat stresul oxidativ din corp. Acești antioxidanți pot duce la reducerea inflamației, la protejarea celulelor împotriva deteriorării și la prevenirea bolilor cronice. Conținând minerale precum calciu, magneziu și fosfor, ridichea Daikon menține sănătatea oaselor și previne apariția osteoporozei.

Susține sănătatea pielii

Datorită nivelului său ridicat de vitamina C și antioxidanți, consumul de ridiche Daikon poate contribui la menținerea sănătății pielii, promovând produc- ția de colagen și prevenind îmbătrânirea prematură. Există numeroase moduri de a integra ridichea Daikon în dieta dumneavoastră. Puteți să o consumați crudă, feliată subțire și adăugată la salate sau înăbușită și pusă la diferite preparate. De asemenea, este delicioasă când este murată sau folosită în rețete de sushi.

Sucul proaspăt alungă insomnia

Sucul care se obține din rădăcina și frunzele de ridiche (stroarse cu un blender), consumat regulat, este recomandat în tratarea răcelilor, a gripei, tusei, virozelor respiratorii, asmului, datorită proprietăților antibacteriene, antivirale și antiinflamatorii. Ajută la eliminarea toxinelor din organism, grație calităților laxative și diuretice. În plus, protejează și detoxifică ficatul, previne litiaza biliară, menține în limite normale concentrația secreției biliare. Dacă vă luptați cu insomnia puteți bea un pahar din acest suc minune care are efecte sedative. Pentru persoanele care vor să scape de acnee în mod natural, compresele îmbibate în sucul de ridiche Daikon constituie un tratament ideal.