Din nefericire, multe femei se plâng de faptul că soţii sau, mai nou, copiii lor au probleme cu băutura. Aceasta afectează în unele situaţii şi femeile. Nu vom vorbi aici despre cazurile în care se depăşeşte un anumit nivel de consum ocazional. Vom dezbate şi încerca să rezolvăm o situaţie mult mai gravă. Alcoolismul.
Ficatul, primul „atacat”
Problemă deosebit de complexă, medicală, dar şi socială, alcoolismul aduce după el o întreagă gamă de alte consecinţe: scăderea atenţiei, somnolenţa, diminuarea randamentului fizic şi intelectual, alterarea fizicului şi a sănătăţii.
Organismul „bine alcoolizat” poate fi afectat cu mai mare uşurinţă de boli de inimă, nervoase, digestive etc. Printre consecinţele consumului excesiv de alcool se numără: alterarea mucoasei stomacale şi a intestinelor, distrugerea ficatului, mărirea volumului inimii, tulburarea circulaţiei şi a respiraţiei şi multe altele. Deşi cea mai bună metodă de a scăpa un om de această nesuferită meteahnă este vizita la medic sau puteţi apela la câteva tratamente naturiste, care au dat rezultate bune în foarte multe cazuri. De precizat că cel mai important lucru în acest caz este voinţa!
Ceai de pedicuţă
Acest ceai trebuie băut dimineaţa, cu circa o jumătate de oră înainte de micul dejun. Cantitatea care se bea dimineaţă este de 150 ml. Cu o oră înainte de prânz se mai beau 100 ml. Pentru rezultatele dorite, bolnavul trebuie să ţină această cură două sau trei săptămâni.
Terapie-şoc!
Deşi poate părea de neurmat, cura intensivă cu miere are rezultate excelente. Pacientul trebuie să mănânce o cantitate de 900 ml miere după următorul program: la ora 18:00, şase linguriţe; de asemenea, din 20 în 20 de minute, câte şase linguriţe (în total 36). Dimineaţa se iau de trei ori câte şase linguriţe din 20 în 20 de minute, înainte de micul dejun. La zece minute după masă se consumă şase linguriţe cu miere. Înainte de masa de prânz se iau patru linguriţe cu miere, iar după masă alte patru linguriţe. La ora 18:00 organismul va fi complet dezalcoolizat. Elena Şerban