de Anda Postolache
În sezonul rece, mai des decât în alte perioade ale anului, o femeie poate să facă cistită. Afecţiunea este una sâcâitoare: urinări dese, senzaţie de usturime, precum şi dureri de burtă şi chiar de spate. Diagnosticul trebuie pus cu precizie de medicul specialist, deoarece pot fi şi alte cauze ce dau simptome asemănătoare (infecţiile tractului urinar, efectele secundare ale anumitor medicamente, diureticele în exces, sarcina, tumorile şi inflamaţiile pelviene).
Coada-şoricelului dezinfectează
În paralel cu tratamentul prescris de medicul specialist, putem să ne ajutăm şi cu câteva metode naturiste. La îndemâna oricui se află cel mai simplu remediu: infuzia de muşeţel. Se prepară dintr-o lingură cu flori la o cană cu apă clocotită şi se consumă de trei ori pe zi!
Ceaiul de coada-şoricelului are o acţiune dezinfectantă, ceea ce-l face ideal în cazuri de cistită. Se pregăteşte din două linguriţe cu plantă la 200 ml de apă. Se beau două căni zilnic!
Mătasea de porumb, bun diuretic
Dacă durerile sunt puternice, se poate apela şi la ceaiul din mătase de porumb, la care se folosesc tot două linguriţe pentru o cană de 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 20 de minute şi se strecoară.
Calităţi diuretice recunoscute mai are şi socul, care este recomandat sub formă de infuzie. Se folosesc florile, iar infuzia se prepară din două linguriţe la o cană cu apă clocotită. Este foarte important să consumaţi multă apă, pe lângă ceaiurile indicate.