de Mariana Borloveanu
Dacă aţi încercat toate metodele prescrise de medic pentru a avea un nou membru în familie, nu dezarmaţi! Natura vă oferă soluţii neaşteptate. Vă prezentăm cele mai utile plante în problemele de fertilitate.
Brânca-ursului, cel mai puternic stimulent hormonal
Brânca-ursului este benefică deopotrivă pentru femei şi pentru bărbaţi, tratamentul cu această plantă fiind cunoscut pentru rezultatele sale în ceea ce priveşte creşterea numărului de spermatozoizi, a mobilităţii acestora şi a calităţii spermei, dar şi în rezolvarea problemelor de ovulaţie ale femeilor. La bărbaţi, tratamentul cu tinctură de brânca-ursului este folosit împotriva impotenţei vasculare şi hormonale, aceasta tratând chiar şi astenospermia. La femei, planta stimulează activitatea ovarelor şi producerea de ovule, reîntinerind organismul şi reglând ciclul menstrual. Tinctura tratează atât problemele de sterilitate, cât şi pe cele de frigiditate şi impotenţă, substanţele active conţinute acţionând asupra glandelor endocrine, a sistemului nervos, dar şi a aparatului cardiovascular. Aceasta este un puternic afrodiziac, crescând considerabil fluxul de sânge de la nivelul aparatului genital. Brânca-ursului favorizează relaxarea mucoasei uterine la femei, mărind în acelaşi timp şi cantitatea de secreţii vaginale. Planta, considerată drept cel mai benefic remediu naturist pentru persoanele cu probleme de fertilitate, este unul dintre cele mai puternice stimulente hormonale naturale.
Mierea de albine creşte calitatea spermei
Mierea de albine este un tonic cu multivitamine şi are multiple proprietăţi antibacteriene şi antioxidante. În acelaşi timp, aceasta conţine foarte mulţi nutrienţi uşor digerabili pentru corpul uman. Consumul regulat de miere îmbunătăţeşte forţa fizică, întăreşte sistemul imunitar şi tratează infertilitatea. Mierea este bogată în minerale şi aminoacizi, aceştia fiind benefici pentru sistemul reproducător şi ajută la funcţionarea ovarelor. Folosită în mod frecvent, produsul apicol îmbunătăţeşte calitatea spermei la bărbaţi, iar la femei întăreşte ovarele şi uterul. O sută de grame de miere cresc nivelul de oxid nitric în sânge cu 50%. Bărbaţii care au probleme de fertilitate pot consuma două linguri din acest produs (simplu sau dizolvat în lapte) în fiecare seară, înainte de culcare. La fel şi femeile care îşi doresc să rămână însărcinate pot mânca o jumătate de lingură cu miere şi un pic de scorţişoară.
Rodia, o sursă esenţială de acid folic
Rodia era unul dintre simbolurile dominante ale Afroditei, zeiţa greacă a dragostei (de unde şi cuvântul „afrodiziac”). Compoziţia chimică a fructului face ca acesta să acţioneze ca un important stimulent sexual. Când un cuplu nu reuşeşte să aibă copii, este bine ca ambii parteneri să se investigheze cât mai amănunţit. Degeaba femeia încearcă disperată toate căile maternităţii dacă partenerul său de viaţă are propriile sale probleme. Este bine să ştiţi că proprietăţile antioxidante ale sucului de rodie ar putea juca un rol extrem de important în tratarea infertilităţii atât masculine, cât şi feminine, fiind o sursă esenţială de acid folic. El este vital pentru formarea celulelor roşii de sânge şi a ADN-ului.
Zmeura reglează ciclul menstrual
Zmeura şi frunzele de zmeură sunt folosite de secole pentru efectele benefice asupra sarcinii. Fructele au un pregnant efect tonifiant asupra sistemului reproducător feminin, ajutându-l să funcţioneze normal. Acestea conţin substanţa cyanidins, ce inhibă dezvoltarea obezităţii şi a diabetului, scăzând riscul infertilităţii cauzate de simptomele bolilor glicemice. Zmeura roşie conţine vitamine şi minerale precum vitaminele B şi C, acid folic, magneziu, cupru şi fier, importante nu numai pentru că menţin funcţiile normale ale organismului, dar reglează ciclul menstrual prin echilibrarea fluxului sangvin către organele reproducătoare, îmbunătăţind astfel şansele unei femei de a rămâne însărcinată. Când omenirea nu cunoştea tratamentele alopate, femeile care aveau un risc crescut de a pierde o sarcină consumau ceai din frunze de zmeură roşie. Un astfel de produs relaxează uterul şi, în acelaşi timp, micşorează riscul unui avort spontan. Consumate sub formă de ceai, frunzele constituie cel mai sigur tonic pentru femeile care încearcă să rămână însărcinate.