de Ana-Maria Cocea
Dintre toate mlădiţele verzi de cereale ce apar primăvara, cele ale orzului verde s-au dovedit a fi cele mai active, datorită vitaminelor şi mineralelor. Planta conţine hormoni naturali şi clorofilă, substanţe extraordinar de importante pentru buna funcţionare a organismului.
Asimilează calciul
Anemia şi lipsa vitaminelor din organism pot fi remediate cu ajutorul tratamentului cu orz verde. Pe lângă conţinutul său de minerale, mai are şi calitatea de a îmbunătăţi asimilarea. Se bea înainte de fiecare masă un pahar cu suc de orz diluat sau nu, în funcţie de preferinţe, iar lipsa calciului din organism îşi va găsi leacul în mai puţin de două săptămâni.
Ajută ficatul
Bolile de ficat pot fi combătute lent, dar foarte puternic prin tratamentul îndelungat cu suc de orz verde. Cura alternativă cu acest produs şi cu suc de frunze de pătrunjel şi morcovi diminuează considerabil afecţiunile hepatice. Beţi atât timp cât simţiţi că este necesar, pentru că orzul nu are efecte contradictorii. Însă, el poate fi găsit sub formă crudă până în luna mai.
Ameliorează ulcerul
Sucul de orz verde inhibă procesul formării tumorilor benigne. Se recomandă cura îndelungată cu acest produs (câte trei pahare pe zi), asociată cu un regim lacto-vegetarian, bazat preponderent pe crudităţi.
Gastrita şi ulcerul sunt foarte rapid ameliorate atunci când se consumă de două-trei ori pe zi lichidul proaspăt stors (în mai puţin de o zi începe un proces de fermentaţie, acesta devenind dăunător în cele mai multe cazuri). Sucul se bea pe stomacul gol, înainte de masă, atât pentru tratamentul bolii, cât şi pentru prevenirea ei.
Sterilitatea, receptivă la cură
Dacă se beau minimum trei săptămâni câte trei pahare cu suc de orz verde pe zi, efectele vindecătoare se vor cunoaşte rapid. Senzaţiile reumatice vor dispărea, iar trupul se va simţi nemaipomenit. Sterilitatea şi îmbătrânirea prematură sunt afecţiuni foarte receptive la acest tratament. Cele mai bune rezultate se obţin cu ajutorul unei cure de patru săptămâni. Se consumă câte trei pahare pe zi.
Cum îl preparăm în casă
Specialiştii ne recomandă să consumăm orzul verde sub formă de suc. Acesta se realizează prin tocare. Aveţi nevoie de o mână de fire verzi de orz. Se dau prin maşina de tocat carnea, după care se stoarce pasta obţinută în tifon, strângându-se sucul într-un pahar. Se poate strivi şi cu storcătorul de fructe sau prin mixare, până când devine o pastă, după care se filtrează printr-o strecurătoare sau prin tifon. Este recomandat să se bea acest suc la cel mult câteva minute după stoarcere (la frigider nu rezistă mai mult de o jumătate de zi). Îl mai puteţi consuma diluat: la o treime de pahar cu suc de orz se adaugă două treimi de apă sau de suc proaspăt de legume. Doza zilnică indicată este de câte un pahar de suc diluat, băut de două-trei ori pe zi, pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de masă.