de Liliana Simidon
Anturajul în care trăiţi este cel mai bun mijloc de stimulare a stării de voie bună. Vă deschide cheful de a mânca şi bineînţeles de a bea. Întregul aparat digestiv va fi pus la grea suferinţă: intestinul subţire, intestinul gros, vezica biliară, pancreasul şi ficatul, iar acum va trebui să urmaţi anumite indicaţii pentru a nu ajunge să bateţi la uşa medicului şi să vă plângeţi de dureri de stomac.
O treime dintre cancere este provocată de alimentaţia haotică
Cele mai întâlnite probleme de Sărbători sunt arsurile gastrice (pirozisul), constipaţia sau diareea. Foarte multă lume ştie un lucru foarte important, pe care însă nimeni nu-l ia în serios: sănătatea noastră depinde de cea a aparatului digestiv. Statisticile relevă faptul că aproape 30% dintre cancere au ca principală cauză alimentaţia haotică. Suferinţele gastrice dau o senzaţie de arsură, ce urcă din stomac prin esofag, provocând senzaţia de acru în gură, uneori chiar un gust metalic. Practic, simţiţi că mâncarea vine înapoi. Acest lucru se întâmplă din cauza unor tulburări în ceea ce priveşte funcţia stomacului, a unei hiperacidităţi stomacale.
Nu adormiţi după masă!
Cauzele ce declanşează arsurile sunt: mesele luate aproape de ora de culcare, cinele copioase, ce vă pot perturba somnul, făcându-l foarte agitat. Consumul diverselor alimente ce vă provoacă hiperaciditate este o altă cauză declanşatoare a arsurilor gastrice. Ar fi foarte bine dacă, după ce aţi servit masa, faceţi o scurtă plimbare. Dacă sunteţi acasă şi vă ia somnul, feriţi-vă să adormiţi deoarece sucurile gastrice vor „invada” esofagul.
Remedii pentru problemele stomacale
- Ceaiul din flori de salcâm vă poate calma rapid durerile de stomac. Este antispastic şi acţionează rapid în hiperaciditate. Este foarte util în cazul gastritelor hiperacide, ulcerului gastroduodenal şi arsurilor la stomac. Consumaţi trei căni de ceai pe zi, sub formă de infuzie;
- Ceaiul din flori de gălbenele este util în afecţiunile gastrointestinale, ulcere gastrice şi duodenale, enterocolite. Beţi două-trei căni de ceai pe zi şi veţi vedea rezultatele;
- Ceaiul de muşeţel este deosebit de util în gastrite, enterocolite, balonări şi arsuri la stomac. Consumaţi două căni de ceai de muşeţel pe zi;
- Mierea reprezintă un alt remediu binevenit în cazul arsurilor. Luaţi înainte de fiecare masă câte o linguriţă cu miere. După administrare, timp de o jumătate de oră, nu mâncaţi şi nu beţi nimic. Folosiţi numai linguriţa sau lingura de lemn!
Recomandări
STOMAC SĂNĂTOS - medicament ce acţionează ca un antiinflamator gastric, având totodată acţiune cicatrizantă, antihemoragică, indicat în ulcer gastric şi duodenal, gastrite erozive, fiind şi un protector al mucoasei gastrice, ce poate alina durerile de stomac. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
Capsulele moi cu pulbere din spori de GANODERMA LUCIDUM ameliorează stările de vomă şi indispoziţiile ficatului, îmbunătăţind totodată funcţiile hepatice, iar pentru persoanele cu un sistem imunitar precar este de mare ajutor. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
TRIPHALA detoxifică şi regenerează colonul, tratamentul fiind foarte util în probleme digestive, dar şi în constipaţie. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
DIZOLAX normalizează peristaltismul intestinal, reduce balonarea şi flatulenţa, fiind un laxativ eficace chiar şi în cazurile de constipaţie rebelă. Administrare: două-trei capsule seara, înainte de culcare.