de Claudia Stan
Limba-mielului (Borago officinalis) este o plantă originară din Europa, ale cărei flori sunt mici, albastre şi roz, în formă de stea. Este folosită de-a lungul timpului datorită influenţei pozitive asupra psihicului.
Adio gânduri negative!
Femeile din China sunt cele mai fidele cliente ale acestei plante, datorită gustului. Dacă este consumată sub formă de suc, limba-mielului stimulează secreţia lactică la tinerele mămici, laptele fiind mai bogat în calciu şi potasiu. Pentru aceasta se bea câte un pahar pe zi cu suc din plante proaspăt stoarse.
Totodată, substanţele din limba-mielului influenţează pozitiv sufletul, alungând gândurile negre. Mai mult, în tradiţiile populare este menţionat faptul că adăugarea câtorva flori în vinul unui bărbat îl va determina pe acesta să renunţe la burlăcie.
Stopează accentuarea ridurilor
Această plantă ajută la ameliorarea durerilor cauzate de pietrele la rinichi, stimulând glandele suprarenale. În plus, infuzia tonifică organismul. Aceasta se prepară astfel: nouă linguriţe cu plantă uscată se pun într-o cană cu apă fierbinte. Se beau trei porţii pe zi.
Studiile recente au demonstrat că limba-mielului are capacitatea de a creşte nivelul adrenalinei, iar graţie acizilor conţinuţi se încetineşte procesul de îmbătrânire. Aceştia acţionează atât prin consumarea sucului, cât şi dacă este aplicat pe faţă, ca o mască.
El întăreşte capilarele, atenuează iritaţiile şi stopează accentuarea ridurilor (se recomandă aplicarea externă de cel puţin două ori pe săptămână). În plus, planta acţionează ca un pansament pentru organism în cazul durerilor menstruale.
Uleiul obţinut din ea se poate găsi în farmacii şi tratează cu succes eczemele.
Frunzele plantei sunt principalul ingredient al băuturii pe bază de gin